VAHATUDER’den Kuzey Irak çıkarması

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) üyesi turizmciler, Kuzey Irak’ın Duhok kentinde düzenlenecek turizm festivali için bu kente gidecek. Dernek Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Amacımız Van Gölü havzasını Kuzey Irak ile buluşturm

VAN 25.09.2021 10:42:51 0
VAHATUDER’den Kuzey Irak çıkarması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Duhok’ta 26-29 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Turizm Fuarı düzenlenecek.
Birçok ülkeden olduğu gibi Türkiye’nin farklı illerinden de bu fuara katılım sağlanacak.
Van’da da, VAHATUDER’in organizasyonu ile Van, Bitlis ve Hakkâri’den turizmciler, otelciler Van’ı tanıtmak ve havza turizmi için buradaki yetkili acentelerle ve kurumlarla görüşmeler gerçekleştirmek üzere fuara katılım sağlayacak.

TANITIM VE GÖRÜŞME 

VAHATUDER heyeti, fuarda tanıtım etkinliği ve ziyaretler gerçekleştirecek. Heyet, daha sonda Duhok Turizm Müdürlüğü ve Ticaret Odası ile Duhok’taki Turizm Acentelerini ziyaret edecek.

“İRAN PAZARI GİBİ ÇOK İYİ BİR PAZAR”

VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, Kuzey Irak pazarını çok önemsediklerini belirterek, “Kuzey Irak pazarı İran pazarı gibi çok iyi bir pazardır, bu pazardan yararlanmak istiyoruz” dedi. 
Duhok’taki fuara katılarak Van’ı tanıtacaklarını belirten Tunçdemir, “Bitlis, Hakkari ve Van’dan turizmciler, otelciler Van’ı tanıtacağız, Van Gölü havzasını tanıtacağız. 15 kişilik bir heyet gidiyoruz. Ziyaretlerde bulunacağız, onları da Van’a davet edeceğiz. Bu pazar bizim için çok önemli, İran pazarı gibi büyütmek istiyoruz” diye konuştu.


“VAN GÖLÜ HAVZASIYLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Kuzey Irak’a fuarlara gittikleri gibi oradan da Van’a turizmci getirdiklerini ifade eden Tunçdemir, amaçlarının Van Gölü havzası ile Kuzey Irak’ı buluşturmak olduğunu söyledi.
2019 yılında Van’da özellikle sağlık turizmi için Kuzey Irak’tan acente yetkililerini getirdiklerini belirten Tunçdemir, şunları kaydetti:
“2019’da Duhok’taki bütün turizm acentelerini Van’a getirdik. 3 gün gezdirdik. Özellikle sağlık turizmiyle ilgili hastaneleri, sağlık kuruluşlarını gezdik. Biz oradaki fuarlara sürekli katılıyoruz. Fuarlar dışında da gidiyoruz. Buradaki amacımız Van Gölü havzasını Kuzey Irak ile buluşturmak.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi