Uzman kadro ile işitme ve konuşma eğitimi

İşitme ve Konuşma Programlı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, uzman eğitimli kadro ve 60'a yakın öğrencisi ile işitme ve konuşma eğitiminde öncü rol oynuyor.

VAN 5.06.2014 16:06:47 0
Uzman kadro ile işitme ve konuşma eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erken teşhis, erken tanı ve erken eğitim misyonu ile özel eğitim veren İşitme ve Konuşma Eğitim Merkezi, modern yapısı ile göz kamaştırıyor.

 

Özel Eğitim İşitme Uzmanı ve Kurum Müdürü Habib Baştin, eğitimlerin 6 ayını doldurmuş çocuklardan başlamak suretiyle sınırsız yaş gruplarına yönelik olduğunu söyledi. Baştin, kurumun 4 kat ve 16 odadan oluştuğunu belirterek, ayrıca gerektiğinde ailelere psikolojik desteğin de verildiğini ifade etti.

 

Baştin, “Van merkezi ve ilçelerde öğrenci servisimiz mevcuttur. Kendi servislerimizle öğrencileri buralardan alarak kurumumuza getiriyoruz. Kurumumuzun en önemli amacı, her hangi bir gelişim alanındaki yetersizliği, özel eğitim program çerçevesinde uzman kişilerden oluşan bir ekiple eğitim vermektir. Bu eğitimler, konuşma yetersizliği, işitme yetersizliği, okul derslerindeki başarısızlığı giderme, davranış bozukluklarını giderme, sosyal gelişimi sağlama, toplumsal uyumu sağlama ve benzeri tüm gelişim becerilerini kazandırmaktır. Eğitimler bireysel ve gruplar halinde veriliyor. Bireyselleştirilmiş eğitim plan ve program çerçevesinde çalışmalarımız yürütülmektedir. Ayrıca gerektiğinde ailelere psikolojik destekte vermekteyiz. Yine bunun yanı sıra kurumumuzda atölyemiz mevcut. Atölyede galuş, ahşap işleri ve benzeri el sanatları etkinlikleri de yapılmaktadır.” dedi.