Urartu-Der, Eminpaşa Anadolu Lisesi öğrencilerini teknoloji ve madde bağımlılığına karşı bilinçlendirdi.
Seminerlerin İkinci Durağı: Eminpaşa Anadolu Lisesi
Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği (Urartu-Der), İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadelede Yeni Bir Nefes" projesi kapsamındaki bilinçlendirme seminerlerine devam ediyor. Projenin ikinci etkinliği, Edremit ilçesindeki Eminpaşa Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Seminerde, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere çeşitli madde bağımlılıklarına karşı öğrencilerin farkındalık kazanması hedeflendi.
Uzman İsimlerden Önemli Sunumlar
Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ile kurulan iş birliği çerçevesinde seminere katılan Psikolog Leyla Edemen Sahar ve Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Vefa Narman, öğrencilere bağımlılıkla mücadelede kritik bilgiler aktardı. Sunumlarda, teknolojinin bilinçsiz kullanımının yol açtığı riskler ve bağımlılıktan korunma yöntemleri vurgulandı. Etkinlik, gençlerin soruları ve aktif katılımıyla renkli bir atmosferde tamamlandı.
Teşekkür ve İş Birliği Vurgusu
Urartu-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, seminerin ardından yaptığı açıklamada, Van İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ve Eminpaşa Anadolu Lisesi idarecilerine teşekkürlerini iletti. Kıpçak, "Toplumumuzun kanayan yarası haline gelen bağımlılıklarla mücadelede gençlerimizin bilinçlenmesi en büyük önceliğimiz. Bu tür iş birliklerini daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Urartu-Der, madde ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında sürdürdüğü seminerlerle genç nesillere ulaşmayı sürdürüyor. Projenin önümüzdeki dönemde farklı okullarda devam etmesi planlanıyor.