Tarih: 11.05.2020 18:36

Tuşba’da '23 Nisan' ödülleri verildi

Facebook Twitter Linked-in

'Şarkı, resim, şiir ve evimi süslüyorum' başlıklı dört kategoride dereceye giren öğrencilere ödülleri; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi Başkanı Hakan Durğun ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Uzmanı ve Proje Koordinatörü Elif Göksu tarafından verildi. 

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, “Öncelikle yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Öncelikle ülkemizin ve ilimizin şu günlerde koronavirüs salgını ile mücadelesinden dolayı alınan tedbirler doğrultusunda “Evde Kal, Evde Hayat var” kampanyaları ile vatandaşlarımızın sokağa çıkmaması amaçlandığından, bizler de eğitim camiası olarak devletimize destek amaçlı, çocuklarımızın da evlerinde canları sıkılmaması için böyle bir proje düzenledik. Bizlere destek veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli Bey’e sponsorluğundan ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen yarışma ile, çocuklar yeteneklerini sergiledi. Birbirinden güzel görüntülerin ortaya çıktığı yarışmanın kazananları belli oldu. İlçe genelinde 8-14 yaş aralığındaki ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik 'şarkı, resim, şiir ve evimi süslüyorum' yarışmasında şiir kategorisinde; 1. TED Van Koleji 3/A sınıfından Necdet Alp, 2. Koç İlkokulu anasınıfından Elif On, 3. İki Nisan İlkokulu 3/C sınıfından Zeynep Yıldız oldu. Resim kategorisinde; 1. Koç İlkokulu 3/D sınıfından Rana Beyza Sağınç, 2. İnci Kefali İlkokulu 3/B sınıfından Asmin Asma, 3. Koç İlkokulu 2/B sınıfından Nihan Yaren Uysal oldu. Şarkı kategorisinde; 1. Zeve İlkokulu 1/B sınıfından Elif Çalık, 2. Kalecik İlkokulu 3/H sınıfından Hümeyra Yiğit, 3. Şemsi Bey Ortaokulu 5/A sınıfından Nujin Erbağ oldu. Evimi süslüyorum kategorisinde ise; 1. İdris-i Bitlisi İlkokulu anasınıfı öğrencisi Zeynep Azra Çelikyay, 2. Hacı Ömer Sabancı İlkokulu anasınıfı öğrencisi Ömer Baran Soğanda ve 3. Kardelen Anaokulu Menekşeler sınıfından Fatma Meva ile Kader Eymen İnan oldu.  

Düzenlenen ödül törenine; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bakır Bedevioğlu, Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi Başkanı Hakan Durğun ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Uzmanı ve Proje Koordinatörü Elif Göksu katılarak öğrencilere hediyeleri taktim etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —