Tuşba'da günlük 10 ton süt toplanacak

Van'ın Tuşba İlçesinde 'Soğuk Zincir Süt Toplama Merkezi Projesi' ile 17 köyde, 10 ton kapasiteli 40 adet süt toplama üniteleri kurulacak. Bu kapsamda her gün bu köylerde 10 ton süt toplanacak.

TUŞBA 3.02.2021 10:49:11 0
Tuşba'da günlük 10 ton süt toplanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi'nin finansman desteği sağladığı 'Soğuk Zincir Süt Toplama Merkezi Projesi' çerçevesinde, ilçenin 17 köyünde, toplam 10 ton kapasiteli 40 adet süt toplama üniteleri oluşturulacak.
Büyükbaş hayvan varlığının %1,02'sinin bulunduğu Van'da kurulacak olan Hollanda usulü konteynerlerde soğutma sistemli ünitelerde toplanacak olan sütler, Avrupa Birliği stantlarında fabrikalarda işlenecek.

  Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi finansman desteği ile hayata geçirilecek süt toplama üniteleri, yapılan fizibilite çalışmalarında tam kapasitede çalışması durumunda çiftçilere önemli bir finansal girdi sağlaması bekleniyor. 40 bine yakın büyükbaş hayvana sahip olun Tuşba ilçesinde kurulacak olan süt toplama üniteleri, önemli bir girdi sağlayacak.

  Bu kapsamda DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Soğuk Zincir Süt Toplama Merkezi Projesi protokolü imzalandı. Tuşba ilçesinde uygulanacak proje ile ilçeye bağlı 17 köyde 40 adet süt soğutma tankı bırakılarak günlük 10 ton süt toplanarak ildeki mandıralara aktarılması sağlanacak.

  Protokol imza törenine DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş ve Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer katıldı.

  DAP İdaresi'nin finansman desteği ve DAKA, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile VATBO'nun katkılarıyla faaliyete geçirilecek olan süt toplama merkezlerinde, üreticilerin emeği kazanca dönüşecek. İlçede günlük üreticilerden günlük 10 ton süt toplanarak işlenecek.