Tuşba Belediyesi’nin sanayi sitesindeki çalışmaları sürüyor

Tuşba Belediyesi tarafından, Van Küçük Sanayi Sitesi’nde başlatılan modernizasyon, temizleme, düzenleme ve ruhsatlandırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bir yanda yeşillendirme, çevre temizliği ve görüntü kirliliğine neden

VAN 14.10.2016 16:53:13 0
Tuşba Belediyesi’nin sanayi sitesindeki çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Belediyesi’nin, Van Küçük Oto Sanayi Sitesi’nde 30 Mart 2014 yılında başlattığı güzelleştirme ve modernizasyon çalışmaları devam ediyor.

   Özellikle Van’da 2011 yılında yaşanan büyük Ekim ve Kasım depremlerinin ardında esnaflara dağıtılan ve bugün bir çoğunun amacının dışında kullanılan, gelişi güzel yeşil alanlar ile yol geçiş güzergahlarına bırakılan konteynırlar kaldırılırken, imara aykırı yapılan eklemelerle kaçak yapılar ise tek tek kaldırılıyor.

 

   KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NE 650 FİDAN DİKİLDİ

   Esnafın daha sağlıklı ve nezih bir ortamda çalışmasına katkıda bulunmak için 2014 Nisanından bu yana adeta seferberlik başlatan Tuşba Belediyesi, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığı ile esnaflarımızla gerçekleştirdiği istişareler sonucu adeta tüm birimleriyle sanayi sitesine hizmet yağdırdı.

   Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Esenyurt Belediyesi ve ‘Bir Fidan Bir Umut Derneği’nin destekleriyle bugüne kadar ağaç dikimi açısında ihmal edilen sanayi sitesine 650 adet çam fidanı dikerek yeşil bir görünüme kavuşturdu.

   Ağaçların dikileceği alanda Van depremi sonrası adeta çöplük haline getirilen ve alanda dağ gibi bir görünümde olan enkaz, moloz, çöp ve balçıktan oluşan alan yaz kış sürekli Nisan 2014’ten itibaren günde yüzlerce kamyon atık malzeme taşıyarak çok kötü bir görüntüye sebep olan alan temizlenerek ve ıslah çalışması yapılarak adeta bir park haline getirilen alan düzenli olarak sulama ve bakım işlerini de devam ettiriyor.

   Tuşba Belediyesi ayrıca yeşil alan özelliğini kaybeden birçok yere de toprak dolgusu yaparak tekrar rehabilite ederek yeşillendirdi. Küçük Oto Sanayi Sitesi girişindeki bordür taşlarını yenileyen ve boyatan Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sanayi esnafı ile gelen vatandaşların kullanım alanlarına oturma bankı, kamelyalar bıraktı.

   Küçük Oto Sanayi Sitesi içerisinde bulunan ve esnafın ibadetlerini daha nezih bir ortamda yapmaları için alandaki camilerin çevre düzenlemesini yapan belediye ekipleri, gül ve fidan dikerek çatılı piknik masaları, Kamelya ve bankları uygun alanlara kurdu. Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi’ne de çok amaçlı saha yapılması çalışması başlatan Tuşba Belediyesi alanda yeri belirlenen ve fizibilite çalışmaları tamamlanan alanda önümüzdeki sezon mesleki ve teknik eğitim gören gençlerin faydalanabileceği çok amaçlı sahayı da ayrıca KSS’ye yapacaktır.

 

   MAVİ BİDON YERİNE, KAPAKLI ÇÖP KONTEYNIRI

    Daha önce ağzı açık mavi çöp bidonlarının yerine Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafında alanda ihtiyaç olan 165 adet 400 metreküp galvanizli ve kapaklı modern çöp konteynırının dağıtıldığı Küçük Sanayi Sitesi’nde çöpler ise düzenli olarak günlük toplanıyor. Site içerisindeki cadde ve sokakları belli aralıklarla yıkayan ekipler, ömrünü tamamlamış lastikleri, alanda kirlilik oluşturan tüm unsurları da toplayarak geri dönüşümü yapılan Kağıt, karton, pil, plastik, lastik, elektronik malzemeler, motor yağları ve akü ile akümülatörlerin çevreye zarar vermemesi ve insan sağlığı ile toprak ve su gibi alıcı ortamlara atılan herşeyi toplanmaktadır. Daha önce mezbeleliği andıran sanayi sitesi temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuştu. Tuşba’da haşere ve sivrisineklere karşı kurulduğu günden beri Biyolojik Mücadele gerçekleştiren Tuşba Belediyesi Küçük sanayi sitesi ve Yeni Marangozlar sitesi bölgesinde belirli aralıklarla Biyolojik mücadelenin hem larva hemde uçkun mücadelesinin yapıldığı Sanayi Sitesinde çöp konteynırları ve çöplerin döküldüğü belirli alanlar ise düzenli olarak dezenfektan maddeler ile dezenfekte ediliyor.

   3 BİN 250 TON SICAK ASFALT VE 8025 METREKARE KİLİT PARKE TAŞI…

   Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 3 bin 250 ton BSK kaplama (Sıcak Asfalt) ve 8 bin 25 metrekare parke kilit taşını döşendiği Küçük Oto Sanayi Sitesi kurulduğundan bu yana ilk kez 2 yıllık Tuşba Belediyesi döneminde hizmete kavuştuğunu esnaflar bildirdi.

   Bu yıl yama ihtiyacı olan alanlar belirlenmiş ve bir ay içinde tüm yama ihtiyacı olan yerlerin yaması tamamlanacaktır. Yapılan asfalt uygulaması ve yamalar ile modern ve temiz bir sanayi sitesinin en önemli göstergesi olan yollar en mükemmel hale gelmiş olacak.

    Tuşba Belediyesi, etkili olan kar yağışının ardında Oto Sanayi Sitesi esnafının temiz bir ortamda çalışması için biriken karları 6 iş makinesi ve 12 personelle düzenli olarak temizleyerek site dışına çıkarmaktadır. Tuşba Belediyesi ekipleri adeta bir seferberlik ruhu ile Oto Sanayi Sitemizdeki karları temizliyor. Doğu Anadolu Bölgesinin olumsuz hava şartlarına rağmen Tuşba Belediyesi bin 500 iş yerinin hiçbiri bir saniye bile yolu ve önü kapalı kalmadı. Son yılların en etkili kar yağışına rağmen bütün iş yerleri sürekli açık ve bütün esnaflarımız rahatlıkla işine gidip geldi. Gece geç saatlerine rağmen Tuşba Belediyesi ekipleri, canla başla karla mücadele çalışmalarını sürdürmektedir.

 

   RUHSAT SORUNU TUŞBA İLE BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERİLDİ

   Tuşba Belediyesi Meclisi’nin aldığı bir kararla eski imar durumu dikkate alınarak yıllardır birçok esnafın yaşadığı ruhsat sorunu da büyük ölçüde giderildi.

   Sanayi Sitesi esnafının büyük bölümü alınan meclis kararını ardında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurarak ruhsatlarını alırken, proje dışı yapı oldukları için ruhsatlarını alamayan bazı esnafların ise mevcut sorunlarını giderdikten sonra ruhsatlarına kavuşacağı açıklandı.

   Açıklamada, “Sanayi sitesinin 2. ve 3. kısımlara ait tüm işyerlerinin ruhsatları verilmiştir. 1. Kısıma ait işyerlerinin tapu ifrazlarına başlanmıştır. Ancak bazı proje dışı yapılar yüzünden aksamalar meydana gelmiştir. İlgililer tarafından gerekli işlemler yapılarak projeye uygun hale getirildikten sonra tapuları ve ruhsatları olan modern bir yapıya sahip Küçük sanayi Sitesi olacaktır” denildi.

    Tuşba Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ekibine teşekkür eden Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muhyettin Yıldızbaş, Başkan Özgökçe’nin göreve gelir gelmez köstebek yuvasını andıran yolların büyük bir bölümünü asfaltladığını bir kısmını ise onardığını belirtti.