Tunçdemir: Tanıtımımız, sezona iyi yansıyacak

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, EMİTT Fuarı’nda Van standı olarak iyi bir tanıtım gerçekleştirdiklerini belirterek, “Maliyetler seyahat etmeyi olumsuz etkiliyor, ama

VAN 21.02.2022 11:38:23 0
Tunçdemir: Tanıtımımız, sezona iyi yansıyacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir kentin tanıtımı için fuarlar ve benzeri farkındalık etkinlikleri önemli yer tutuyor. 
Van’daki turizm paydaşları 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da yapılan EMİTT Fuarı’nı bu yönüyle değerlendirmek istedi.
Bu amaçla da EMİTT Fuarı’na Valilik ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde katılan Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, VAHATUDER, Van Otelciler Derneği, Rehberler Derneği, Ayanıs Tur, taşıma şirketleri ve Van’daki diğer turizm firmaları kentin tanıtımı noktasında çaba gösterdi.

VAN KEDİSİ İYİ BİR SİMGE OLUŞTURDU

Fuarda Van için de bir stant oluşturuldu. 
Stantta kentin turizm paydaşları, oluşturulan masalarda bir araya geldi.
Süslenen Van Kedisi de stantta baş köşede yerini aldı ve Van için başlı başına bir tanıtım aracı oldu. 
Cana yakınlığı ve duruşuyla adeta fuara katılan herkesin dikkatini üzerine çeken Van Kedisi, katılımcıları uzun süre stantta misafir etti.

ACENTELER VAN’A DAVET EDİLDİ

Fuara katılan Van’ın turizm STK’ları ve firmalar, fuara katılan diğer firma yetkilileriyle görüşme ve belli başlı anlaşmalar yapma imkânı buldu. 
Van’ın tanıtımı çerçevesinde fuarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren VAHATUDER Başkanı ve Ayanıs Tur, tur operatörü Abdullah Tunçdemir, “İyi bir tanıtım gerçekleştirildi. Burada acentelerle görüştük, konuşma fırsatı bulduk. Fiyat verdik, fiyat aldık. Anlaşmalar yaptık ve acenteleri Van’a davet ettik.” dedi.

"OLUMLU BİR KATKI YAPACAK"

Fuara katılan Vanlı turizmcilerin beklentisi tanıtımın ve orada yürütülen faaliyetlerin önümüzdeki turizm sezonuna olumlu yansıması…
Fuardaki tanıtımın Van ve havza turizmine olumlu bir katkı yapmasını beklediklerini belirten Tunçdemir, şunları söyledi: “Maliyetler seyahat etmeyi olumsuz etkiliyor, çünkü oteller çok pahalı, mazot çok pahalı, buraya gelen gezmek için araç kiralayacak, o nedenle işin maliyet tarafı önemlidir seyahat etmek isteyen için. Ama beklentimiz, fuardaki çabalarımızın önümüzdeki sezona iyi yansıyacağı şeklindedir. Umudumuz o yönde.”  

Tunçdemir: Tanıtımımız, sezona iyi yansıyacak
Özel Haber: Adil HARMANCI