TÜGİK, Diyarbakır'dan Sonra Van'ı Ziyaret Ediyor

TÜGİK çözüm süreci sonrasına yönelik çalışmalarına Van ziyaretiyle devam ediyor.

VAN 23.03.2013 14:19:39 0
TÜGİK, Diyarbakır
Tarih: 01.01.0001 00:00

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çözüm süreci sonrasında iş dünyasının hareket biçimi ve üstleneceği role yönelik çalışmalar başlatan TÜGİK, Diyarbakır'a yaptığı ziyaretin ardından 26 Mart 2013 Salı günü bu kez Van'a gidiyor. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet Van'da yerel yöneticiler, bürokratlar ve iş dünyası temsilcileriyle temaslarda bulunacak. TÜGİK, Yönetim Kurulu toplantısını da aynı gün Van'da gerçekleştirecek. Van ziyaretinde, çözüm sürecine verilen desteği temsilen heyetteki TÜGİK üyelerinin yakalarında beyaz mendil, beyaz kravat ve beyaz fularlar olacak.

Çözüm süreci sonrasına yönelik çalışmalar başlatan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) 26 Mart 2013 Salı günü Van'a bir ziyaret gerçekleştirecek. TÜGİK heyeti Van'da yerel yöneticiler, bürokratlar ve iş dünyası temsilcileriyle temaslarda bulunacak ve Yönetim Kurulu toplantısını da şehirde gerçekleştirecek. Van ziyaretine TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ile birlikte TÜGİK Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜGİK'e bağlı Federasyon Başkanları, GİAD Başkanları ve Dernek üyelerinin de aralarında yer aldığı kalabalık bir heyet katılıyor. TÜGİK, 13 Mart 2013 tarihinde 50 kişilik bir heyetle Diyarbakır'a gitmiş ve bölge ekonomisinin gelişmesine yönelik atılabilecek adımlara ilişkin üst düzey temaslarda bulunmuştu.

TÜGİK heyeti yakasında beyaz mendillerle Van'a gidiyor

TÜGİK üyeleri tıpkı Diyarbakır ziyaretinde olduğu gibi çözüm sürecine verdikleri desteği temsilen yakalarında beyaz mendil, beyaz kravat ve fularlarla Van'a gidecek ve temaslarda bulundukları yetkililere barışa nazar değmemesi dileğiyle nazar boncukları hediye edecek.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, gerçekleştirecekleri Van ziyaretine ilişkin şunları söyledi: "TÜGİK, Türkiye'nin en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizin hemen her şehrinde, pek çok sektörden üyelerimiz var ve bu nedenle çözüm süreci sonrasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya ekonomik anlamda önemli katkılarımızın olacağına inanıyoruz. Çözüm sürecinin olumlu neticeleneceğine inanıyor ve destekliyoruz. Doğru bir planlamayla, doğru sektörlere yatırımı yönlendirmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlarken istihdam yaratmayı hedefliyoruz. İş dünyası olarak atacağımız adımları, üstleneceğimiz rolü daha somut hatlarla belirlemek için de çeşitli şehirlerimizde temaslar gerçekleştiriyoruz."

13 Mart'ta Diyarbakır'a gerçekleştirdikleri ziyaretin çok olumlu geçtiğini belirten Güral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır'a yaptığımız ziyaret, ülke çapında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun çözüm süreci ve sonrasına ilişkin attığı ilk somut adımdı. Diyarbakır'da tahminimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Hem iş dünyasının hem de Diyarbakırlıların büyük bir heyecan içinde olduğunu gördük. Bu şehrimizdeki temaslarımız, yapıcı bir çalışma süreci ve hareket planı ortaya koymak adına çok önemli bir başlangıç oldu. Şimdi Van'a gidiyoruz ve orada da yoğun temaslar gerçekleştireceğiz. Ardından Batman, Bitlis, Mardin ve Siirt'i ziyaret ederek temaslarımızı sürdürecek, hareket planı oluşturma doğrultusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."