Tügik Beyaz Kravatları ve Mendilleri ile Çözüme Destek Olmaya Geldi

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve yönetim kurulu üyeleri, TÜGİK'e bağlı feredasyon başkanları, Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkan ve dernek üyelerinin de aralarında bulduğu yaklaş

VAN 26.03.2013 17:42:30 0
Tügik Beyaz Kravatları ve Mendilleri ile Çözüme Destek Olmaya Geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve yönetim kurulu üyeleri, TÜGİK'e bağlı feredasyon başkanları, Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkan ve dernek üyelerinin de aralarında bulduğu yaklaşık 70 kişi çözüm sürecine destek vermek için Van'ı ziyaret etti. İşadamları taktıkları beyaz kıravatlar ve beyaz mendilleri ile gezilerini sürdürürken ziyaret ettikleri kurum temsilcilerine aynı karavat ve mendilin yanı sıra sürece nazar değmemesi için nazar boncuğu hediye etti.

Çözüm sürecine destek verdiklerini anlatmak için geziler düzenleyen TÜGİK'e bağlı Türkiye'nin her ilinden yaklaşık 70 işadamı Van'a geldi. İşadamları Van kahvaltısı yaptıktan sonra Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi ziyaret etti. Burada konuşan TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, 30 yıllık çatışmalı ortamın herkesin destek verdiği çözüm dönemine girdiğini söyledi. Güral, şöyle dedi:

"Başta siyasi irade olmak üzere bütün vatandaşlarımıza, sivil topulm örgütlerine, iş dünyasına görevler düşüyor. Bizde TÜGİK olarak bu sürece katkı sunmak gerektiğine inandık. İlk ziyaretimizi Diyarbakır'a gerçekleştirdik. İkinci durağımızda Van oldu. Bu sürecin olumlu yönde bitmesine yönelik hepimizin sağlayacağı katkılar neyse sağlayalım. Silahlar sussun anneler ağlamasın. Buna bağlı olarak huzur, güven ve barış gelsin. Bu sorun çözüme kavuşursa bölgede kalkınma sağlanacak."

Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise, Türkiye'nin ilerlemesi, kalkınması için herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini ve genç iş adamlarınında bu ziyaretini ve desteğini çok olumlu bulduğunu söyledi. Barış sürecine duyduğu güveni anlatan Belediye Başkan Vekili Abi, şöyle konuştu:

"Tabii ki sabote etmek isteyenler olacak. Ama ben diyorum ki hepimizin desteği ile inşallah barış tesis edilecek. Şimdiye kadar akan kanda duracak. Artık Türkiye'nin gelişmesiyle uğraşacağız."

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral daha sonra Belediye Başkan Vekili Abi'ye beyaz kravat, mendil ile barış sürecine nazar değmemesi için nazar boncuğu hediye etti. Güral Kravatı ve mendili kendi elleriyle Abi'ye taktı.

Buradan ayrılan heyet daha sonra esnafı ziyaret edip ardından da Van Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Vali Karaloğlu kalabalık heyeti toplantı salonunda ağırladı. Barış sürecinin emin adımlarla ilerlediğini belirten Vali Karaloğlu, iş dünyasının Türkiye'nin büyüttüğü en büyük projesi olan kardeşlik sürecine destek vermek için Van'da olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Vali Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Birçok annenin gözyaşına vesile olan bir sıkıntıdan kurtulmak üzereyiz. Bu süreç başarıya ulaştığında hem bölge hem Türkiye bambaşka bir yer olacak. Huzur ortamı olduktan sonra bölgede iş ve AŞ imkanlarını artırmanız bu sürecin nihayi olarak hedefe varmasına katkı sunacaktır. Böylesi önemli bir projenin mutlak süretle sonuçlanması gerekiyor. Buna toplumun her keseminin destek olması gerekiyor."

TÜGİK Genel Başkanı Güral Vali Karaloğlu'na da getirdiği beyaz kravat ve mendili ile nazar boncuğunu hediye etti. Heyet, daha sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak, Van Baro Başkanı Murat Timur'u ziyaret etti. TÜGİK Yönetim Kurulu Toplantısını'da Van'da yapacak. - Van