Tkdk'dan Bal Üreticileri Birliği'ne Ziyaret

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Genel Koordinatörü Necip Özgökçe, Gevaş Bal Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti.

VAN 28.02.2013 11:15:07 0
Tkdk
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Genel Koordinatörü Necip Özgökçe, Gevaş Bal Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti.

TKDK Van İl Koordinatörü Necip Özgökçe ve beraberindeki heyetin birliği ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Gevaş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Fırat Çemberlitaş, kendilerine teşekkür etti. İlçenin doğal florası ve kültürdeki bitki deseni itibari ile arı yetiştiriciliği ve organik bal üretimi için elverişli olduğunu belirten Çemberlitaş, "Baharda nektar akım dönemlerinin yoğunlaştığı aylarda, diğer illerdeki arıcıların ilçemize yoğun bir talebi olmaktadır. Arıcılık konusunda ilçemiz avantajlı bir konuma sahiptir" dedi.

10 bin arılı kovanın olduğu ilçede, ilkel arıcılığın yapılması nedeniyle sayıların her geçen gün azaldığına dikkat çeken Çemberlitaş, "Coğrafi konum itibariyle ilimizde aktif arılı ko Van sayısının 100 bini geçmesi gerekirken, ne yazık ki bu sayı her geçen gün azalmaktadır. Arıcılığın projeleriyle değerlendirilmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. İlçemizde TKDK gibi kurumların; arıcılık projelerinde organik arıcılık, arı ırkı, arı kovanı, ballı bitki florasını koruma ve bölgede arıcılığı geliştirme yönünden büyük katkıların olacağını düşünmekteyim. Bunun için arıcılarımızın 9. teklif çağrısını iyi değerlendirmelerini istiyorum" şeklinde konuştu. - Van