Terör örgütlerinin emanet paket bırakma taktiğine karşı dikkat!

Terör örgütleri yaptıkları saldırılardan sonra iz bırakmamak için toplumun iyilik yapma duygusunu istismar etme hazırlığına karşı dikkat.

ASAYİŞ 16.11.2022 18:59:00 0
Terör örgütlerinin emanet paket bırakma taktiğine karşı dikkat!
Tarih: 16.11.2022 19:01 Güncelleme: 16.11.2022 19:01

İyilik yapma duygusuna sahip olan Türk toplumu, “iki dakika şuna göz kulak olur musunuz? Lavobaya gidip geliyorum, çantamı size bırakabilir miyim? Ufak bir işim var hemen geliyorum. Beceremiyorum, aracımı park etmeme yardımcı olabilir misiniz?” gibi yardım isteklerine duyarlı davranıp destek oluyor.

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERİN YARDIM İSTEKLERİNİ KABUL ETMEYİN

Uzmanlar, Terör eylemlerinden sonra ayak izi bırakmak istemeyen terör örgütlerinin Türk toplumunun iyilik yapma duygusunu istismar etme ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Uzmanlar tarafından yapılan uyarıda,

“Havaalanlarında, AVM’lerde ve benzeri yerlerde tanımadığınız kişilerden gelen iki dakika şuna göz kulak olur musunuz? Lavobaya gidip geliyorum, çantamı size bırakabilir miyim? Ufak bir işim var hemen geliyorum. Beceremiyorum, aracımı park etmeme yardımcı olabilir misiniz? gibi istekleri reddedin.

Çünkü terör örgütleri gerçekleştirmeyi amaçladıkları eylemlerde kullanılacak eşya görünümü verebilecekleri her türlü el yapımı patlayıcıyı size emanet ederek oradan uzaklaşıp patlatarak, arkalarında delil bırakmadan eylem yapabilirler” denilerek yardımcı olmak isterken mağdur olunmaması konusunda dikkatli olunması istendi.