TEK ENGEL İRAN’IN YOLU!

Bakan da Kapıköy için ‘yol’ sorununu dile getirdi:

VAN 6.06.2014 11:28:07 0
TEK ENGEL İRAN’IN YOLU!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın Gümrük Müdürlüğü açılışından sonraki adresi ise Kapıköy Sınır Kapısı’ndaki X-Ray cihazının açılışı oldu. Burada Kapıköy’ün modernizasyonu ile ilgili bilgiler veren Bakan Yazıcı da daha önce defalarca dile getirildiği gibi Kapıköy’de esas meselenin İran tarafındaki yol sıkıntısı olduğunu söyledi.

Van'daki temaslarının ardından Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda, tren x-ray cihazının resmi açılış törenine katılan Bakan Yazıcı, bu sistemin Türkiye'de ilk kez Van'da hayata geçirildiğini söyledi. Kapıköy Sınır Kapısı'nın, farklı 5 sınır kapısıyla birlikte modernize edileceğini ve bunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yazıcı, sınır kapılarının bir paket halinde yenilendiğini ancak İran tarafında yol sıkıntısının giderilememesinden dolayı buradaki çalışmalara başlayamadıklarını ifade etti.

O DA YOL SORUNU DEDİ!

Yazıcı, Van'daki kapının modernizasyonunun 6 ay içinde tamamlanmasının mümkün olduğunu bildirerek, "İran ile küçük araçlarla geçişi sağladık ama beklenen ticaret hacmini yakalamak için sırada karayolu ticareti var. Tabi burada büyük araçların geçişine imkan verecek kapının geri dönüşümünü sağlayacak bir aktiviteyi henüz sağlayamıyoruz. Bunun nedeni ise İran tarafında yaşadığımız yol sorunu. Bunun için de İran tarafının yolu yapması gerekiyor. Bildiğiniz gibi önümüzdeki günlerde İran Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani Türkiye'ye geliyor. Türkiye ile İran arasında yapılacak olan yüksek stratejik iş birliği toplantıları çerçevesinde bu konuları istişare edeceğiz. İranlı dostlarımızın kendi sınırları içinde yük taşıyan araçların sağlıklı şekilde seyrüseferine imkan verecek yolu yapmaları halinde biz de buranın modernizasyonuna başlayacağız" diye konuştu. Konuşmasının ardından cihazın açılışı için kurdele kesen Bakan Yazıcı, x-ray cihazının çalışma sistemi ve yapılan kontrollerle ilgili görevlilerden detaylı bilgiler aldı.



Kaynak / EditörŞehrivan - Eda Aslan