Tam: Spor etkinliklerimiz için destek bekliyoruz

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü başkanlığına yeniden seçilen Mail Tam, “Spor etkinliklerimizi destek olmadığı için layıkıyla yapamıyoruz. İlimizin adını istediğimiz oranda duyuramıyoruz. Bu nedenle yerel yönetimler baş

VAN 30.03.2021 09:05:59 0
Tam: Spor etkinliklerimiz için destek bekliyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü 4. Olağan Kongresi önceki gün yapıldı. Büyükşehir İş Merkezi’ndeki dernek binasında yapılan kongreye Van’daki bazı engelli dernekleri yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.

TAM, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Kongre 35 delegenin katılımı ile yapıldı.
İki liste ile girilen seçimde mevcut başkan Mail Tam’ın başkanlığındaki liste çoğunluğun oyunu aldı. 
Böylece Tam, yeniden Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanlığına seçilmiş oldu.

YÖNETİM KURULU

Yapılan kongre sonucunda Yönetim Kurulu da şöyle oluştu:
Mail Tam, Halil Deniz, Gülşen Oktar, Necmettin Bayram, Mehmet Emin Bureç.

“ETKİNLİKLERİMİZ İÇİN DESTEK İSTİYORUZ”

Tekrar Başkan seçilen Mail Tam, yaptığı kapanış konuşmasında delegelere, rakip listede yer alanlara ve katılımcılara teşekkür etti.
Gazetemize de açıklamalarda bulunan Tam, engelliler olarak spor alanında Van için ses getirecek çalışmalar yapmak istediklerini söyledi. 
Bunun için de ciddi bir desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Tam, şunları kaydetti:
“Yüzmede, satrançta, goalball dalında, koşuda, güreşte, judoda çalışmaları olan bir engelli kulübüyüz. Zamanında judoda Türkiye birincisi çıkardık, kadın arkadaşımız büyük bir başarı gösterdi. Diğer spor dallarında da Van’ın adını dünyaya duyuracak daha etkili ve güzel sonuçlar almak istiyoruz. Ancak, şu anda derneğimizin kirasını bile ödeyemeyecek durumdayız. Faturalarımızı ödeyemeyecek durumdayız. Deplasmanlara kedi üyelerimizin katkılarıyla bazen gitmek zorunda kalıyoruz. O nedenle eğer engelliler olarak daha iyi sonuç almamız isteniyorsa, Van’ın adını duyurmamız isteniyorsa bize çok ciddi bir destek lazım. Biz bu desteği alamıyoruz. Bazen alabiliyoruz ama hem çok cüzi bir destek oluyor hem de her zaman olmuyor. Bizim kulüp olarak yerel yönetimler başta olmak üzere diğer duyarlı çevrelerden ve STK’larca desteklenmemiz gerekiyor. Çünkü aramızda çok yetenekli sporcular var, önümüz açılırsa Van için çok şey yapacağımıza inanıyorum.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi