Tabipler Van’da toplandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey organları ile bölgedeki tabip odaları başkanlarının katılımı ile Van’da bir toplantı gerçekleştirildi.

VAN 7.08.2017 14:52:46 0
Tabipler Van’da toplandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükele’nin de bulunduğu TTB Merkez Konsey üyeleri ile Diyarbakır, Van-Hakkari, Bitlis Tabip Odası başkan ve yöneticilerinin katılımı ile Van-Hakkari Tabip Odası’nda gündeme dair bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantı ardından Perihanoğlu İş Merkezi’nde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamadan önce bir konuşma yapan TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükele, tıp fakültelerinde yaşanan ihraçların kişisel mağduriyetin yanında öğrencilerin derslerinden geri kalmasına da yol açtığını belirterek, “Çünkü o hoca gittikten sonra öğrettikleri de yarıda kesilmiş oluyor, öğrenci alması gereken bilgiyi artık alamıyor” dedi.
Daha sonra Van-Hakkâri Tabip Odası Başkanı Özgür Deniz Değer, TTB Merkez Konseyi ve bölge odaları adına hazırlanan açıklamayı okudu.
“15 Temmuz darbesinden sonra siyasi sahada bazı değişikliklere gidildiğini, ancak bu sırada en çok hekimlerin olumsuz etkilendiğini” belirten Değer, “Bugüne kadar 3 bin 315 hekim görevlerinden uzaklaştırılmıştır” dedi.
"Yaşanan sıkıntıların üstesinden gelebilmek için barışçıl ve demokratik bir çizgi izlemek gerektiğini" ifade eden Değer, “Darbeler ile mücadelenin yolu, Türkiye'nin daha demokratik, barış ortamının sağlandığı, laik bir ülke haline getirilmesidir. Evrensel insan hakları hukuku açısından tutuklanma kararları gözden geçirilmeli ve arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi