Suriyeli Mültecilere Rahmeteli`den Yardım

Van Rahmeteli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği Türkiye`ye sığınan Suriyeli mülteciler için 103 bin TL tutarında gıda ve muhtelif giyim malzemesi gönderdi.

VAN 15.02.2013 11:42:06 0
Suriyeli Mültecilere Rahmeteli`den Yardım
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`da yaptığı yardım çalışmalarıyla büyük bir teveccüh kazanan Van Rahmeteli Gıda Bankası, Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaştan dolayı Türkiye`ye sığınan Suriyeli mültecileri de unutmadı.

Dernek Batman Umut Kervanı Platformu Derneği ile yaptığı ortak çalışma ile Türkiye`ye sığınan Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 100 çoğal elbise, battaniye, katalitik soba ve 50 koli gıda paketinden oluşan yardım malzemesini Batman`a gönderdi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Van Rahmeteli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, "Van Rahmeteli Gıda Bankası olarak, 100 çoğal elbise, battaniye, Katalitik soba ve 50 koli gıda paketini bugün Batman Umut Kervanı Platformu`na gönderdik. Biliyorsunuz Umut Kervanı Platformunun da bu yönde bir çalışması vardı. İnşallah Umut Kervanı Platformu bu yardımları Suriyeli mülteci kardeşlerimize ulaştıracaklar. Burada toplanan yardımlar 103 bin TL değerindedir" dedi.

Batman Umut Kervanı ile ortak çalışma
Buradaki yardımları Vanlı hayırsever vatandaşların desteği ile topladıklarını aktaran Özhan, "Birebir ulaştığımız hayırsever vatandaşlarımız ve zengin kardeşlerimiz bu yardımlarını bize ulatırdılar. İnşallah bizlerde bunları Batman Umut Kervanı`na bu yardımları ulaştıracağız onların aracılıyla da Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Türkiye`deki sınır illerde bulunan çadır kentlerde barınan kardeşlerimize ulaştıracaklar. Burada emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun " dedi.

Dernek binasında toplanan yardım malzemeleri buradan toptancı sebze ve meyve halında bulunan bir TIR ile Batman`a gönderildi. (Murat Dalgın-İLKHA)