Su borusu patladı, yollar çamura döndü

Başkale ilçesinde patlayan su borusu yüzünden sokaklar çamur deryasına çevrilirken, vatandaşlar sorunun 10 gündür sürdüğünü dile getirdi.

VAN 7.11.2016 13:08:20 0
Su borusu patladı, yollar çamura döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Bölge: Zafer Tayfur

   Başkale merkez yeni mahallede patlayan su borusu sokakları çamur deryasına çevirirken mahalleli konuyu iletmek için aradıkları tüm yetkililerden cevap alamadıklarını belirtti.

    Başkale merkez yeni Mahallede Karaman Sokakta patlayan su borusundan çıkan sular yaklaşık on gündür küçük bir dere gibi akıyor.

  Mahalle sakinlerinden bazıları konunun VASKİ’deki yetkililere birebir şahsi cep numaralarından ulaştıklarını, kendilerinin konuyla ilgileneceklerini söylemelerine rağmen, on gündür hiç kimsenin bu sorunla ilgilenmediğini belirttiler.

  Mahalledeki su abonelerinin kesilmek üzere olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Böyle giderse soğuklar başladığında bütün aboneler donarak kış aylarında perişan olacaklarını ve şimdiden yolları buz tuttu” diye konuştular.

   İsminin verilmesini istemeyen bir mahalle sakini ise, “Bu küçük dereyi görmüyorlar mı? Bu boşuna akan suyun hesabını kim verecek acaba? Vaski, her ay 50-100 TL'lik su faturaları yazmayı biliyorlar da bu patlağı yapmayı niye bilmiyor?” şeklinde serzenişte bulundu.

  Mahalle sakinleri sorunu yetkililere ulaştırmak için 185 su arızayı onlarca defa aradıklarını, fakat telefonlara cevap verilmediğini söylediler.

    Ayrıca belediyenin Su ve Kanalizasyon Servisi'nin numarası olan telefonun ise daha çalmadan meşgule düşürüldüğünü söyleyerek, bu duyarsızlığa adeta isyan ettiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi