STK’lar 2022 için hazırlık yapıyor

2021 yılının son ayına girilirken Van’daki kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) 2022 yılında, yapılabilecek çalışmalar ve projelerin konuşulduğu hazırlık toplantıları başlattı.

VAN 8.12.2021 10:27:22 0
STK’lar 2022 için hazırlık yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Faaliyetler açısından büyük bir kısmı pandemi kısıtlamaları altında geçen 2021 yılının bitimine kısa bir süre kaldı.
Pandeminin etkisinin giderek kırılmasından hareketle kurumlar ve STK’lar 2022 yılı çalışma döneminde daha aktif rol almak istiyor.

2022 TOPLANTILARI BAŞLADI

Van’daki kurum ve kuruluşlar ile STK’lar, pandemi nedeniyle 2021 yılında gerçekleştiremedikleri projeleri 2022 yılında hayata geçirmek istiyor.
Bu amaçla da şimdiden hem kurum içi hem kurumlar arası dayanışmayı ve fikir alışverişini öngören toplantılar sıklaştı.

TOPLANTILAR YÜZ YÜZE YAPILIYOR

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle daha önce video konferans şeklinde yapılan toplantılar şimdi yine pandemi önlemlerine uyularak yüz yüze yapılıyor.
Kurum içi toplantılarla 2021 yılının değerlendirilmesi yapılırken, 2022 yılında gerçekleştirilecek çalışmalar ve projeler masaya yatırılıyor.
Kurumlar arası toplantılarda ise ortak yürütülecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuluyor.

VAN SMMMO’DA TOPLANTI HAREKETLİLİĞİ 
Kentin ekonomik işleyişi açısından önemli bir kurum olan Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) da toplantı trafiğinin yoğun olduğu kurumlardan biri.
Van SMMMO yönetimi önceki gün meslek mensuplarıyla bir araya gelerek 2022 yılına dair bir toplantı gerçekleştirdi.

“İZLENECEK YOL VE YÖNTEMLER ÜZERİNDE DURDUK”

Toplantıyla ilgili bilgi veren Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, toplantının 2022 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili olduğunu söyledi. 
Kurumlarla olan ilişkilerin de ele alındığını belirten Şahin, şöyle dedi:
“Mesleğimizle alakalı gerek Genel Merkezimizin gerekse odamızın yapmış olduğu çalışmalar ile güncel vergi ve SGK işlemleri, bu kurumlarla olan ilişkilerimiz, 2022 yalında e defter kapsamına girecek esnaf ve tüccarlarımızın izleyeceği yol ve yöntemler üzerinde durduk ve konuştuk. Bu tür toplantılarımız devam edecek”
Özel Haber: Adil HARMANCI