Soğanda: Oy oranımız küçümsenmemeli

Ak Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, son referandum seçiminde Van'da %43 oranında bir 'Evet' oyunun elde edildiğini belirterek, bu oranın küçümsenmemesi gerektiğini ifade etti. Soğanda, Ak Parti tarihinde en fazla oyun 2007 seçimlerinde ol

VAN 1.05.2017 11:11:54 0
Soğanda: Oy oranımız küçümsenmemeli
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ak Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda gazetemizi ziyaret ederek son referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

    Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Ak Parti kuruldu kurulalı Van'da en fazla ikinci oy oranını son referandum seçiminde yakaladığını belirterek, "Bildiğiniz gibi son Anayasa Değişiklik Paketi'nin oylanması ve akabinde 'Evet' oyunun çıkması ile inşallah yeni ve istikrarlı bir sürecin başlayacağına şahit oluyoruz. Bildiğiniz gibi bu seçimler öncesi Ak Parti ve MHP 'Evet' için çalışırken, CHP, HDP, birçok terör örgütü, Avrupa ülkeleri ve tabiri caizse bu ülkenin gelişmesini istemeyen kesimlerin neredeyse tümü 'Hayır' oyu için çalıştı" ifadelerini kullandı.

    "MEVCUT ANAYASAYI KİMSE DEĞİŞTİREMİYORDU"
   Çok uzun yıllar bir darbe anayasası ile idare edildiklerini söyleyen Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, "Mevcut anayasadan birçok kesim şikayetçi olmasına rağmen, bugüne dek kimse değiştiremiyordu. Son referandum ile çok önemli maddeler değişti. Halkımız tüm algı operasyonlarına rağmen bu referandumda %51.4 oy ile değişikliği onaylamış oldu. Van'da da önemli oranda, %43 oranla bu değişiklik kabul gördü. Burada Ak Parti'nin Van'ımızda geçmiş yıllarda aldığı oy oranlarına bakmak lazım. 2002'de %25 civarı, 2004'te %40 civarı, 2007'de %53 civarı, 2009'da %34 civarı, 2011'de %40 civarı, 2014 mahalli seçimlerinde %41, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %42 civarı, Haziran 2015 seçimlerinde %20, Kasım seçimlerinde %30 ve son seçimlerde ise %43 oranında oy aldı. Bu oyların büyük çoğunluğu Ak Parti seçmeninin oyudur. O yüzden 2007 seçimlerinden sonraki en fazla oyu son referandum seçiminde almış olduk. Ak Parti'nin Van tarihinde ikinci en büyük oyundan dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Van, istikrara ve gelişmeye oy verdi. Ben önümüzdeki süreçte Van'ımızın daha da istikrardan yana bir tavır takınacağına inanıyorum. Halkımız yeni yeni istikrarın tadına varıyor" dedi. 

    "ŞİDDET OLAYLARINA RAĞMEN HALKIMIZ SAĞDUYUSUNU KORUDU"
    Seçim öncesi şiddet olaylarının yaşandığını ve bazı saldırılar sonucu şehitler olduğunu anlatan Soğanda, "Bildiğiniz gibi seçim arifesinde Çatak'ta olaylar oluyor ve şehitler veriyoruz. Yine seçime bir gün kala Muradiye İlçe Başkanımızın aracına saldırı oluyor ve amcaoğlu Adnan Vanlı şehit oluyor. Bir diğer yakını ise ağır yaralanıyor. Tüm bu olaylar insanların iradesini olumsuz etkiliyor. Bu saldırıları görmeyenler, kalkıp Ak Parti aleyhinde yazılar yazıyor. Şehit veriyoruz, bizi öldürüyorlar, seçmenin olumsuz yönde etkiliyorlar, ama birileri kalkıp bizim cepheyi eleştiriyor. Avrupa Birliği ülkeleri, AGİT niçin bunları konuşmuyor. Düşünün bayramda Ak Parti İl Binası önünde iki ton bomba patlattılar. Yetmiyor, Özalp İlçe Başkanımız çocuklarının gözü önünde katlediliyor. Sonraki süreçte yine saldırılar ve bombalar patlatılıyor. Tüm ilçelerde saldırılar ve patlamalara rağmen, halkımız sağduyulu şekilde sandığa gidip hür iradesini yansıtmaya çalıştı. Ben emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
    Türkiye'de 'Evet' için en fazla oy veren üçüncü bölgenin Doğu Anadolu Bölgesi olduğunu anlatan Soğanda, "Doğu ve Güneydoğu son seçimlerde 'Evet' için önemli bir katkı sundu. Batı'da da oy alındı, ama bu bölgelerde büyük oy artışı oldu. Herkes de bunun farkında. Burada bir baskı vardı, ama halkımız bu baskıyı kabul etmedi. Halk burada kendi memleketini, kendi şehrini kurtarmak için sandığa gitti. Hendek kazılan, zulüm yapılan tüm bölgelerde oy artışı yaşandı" dedi.
    Şiddet olaylarına değinen Soğanda, "Bakın seçim arifesinde Ak Parti Kadın Kolları'mıza karşı 13 ayrı fiziki şiddet olayı yaşandı. Bizler bunu medyaya yansıtmadık. Zaten onların amacı da bu saldırıların duyulmasıydı. Çünkü halk bu saldırıları duymuş olsa, korkardı. Biz şiddet olaylarını yansıtmadık. Şimdi söylüyoruz. Ak Parti'li kadınlarımıza karşı birçok saldırı oldu. Her şeye rağmen halkımız sandığa gitti ve %43 oranında 'Evet' oyu çıktı. Ben bir kez daha tüm halkımıza teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek dönemler, ilimiz ve ülkemiz açısından çok daha güzel olacaktır" temennisinde bulundu.