Sesini duyurmak için siyasete atıldı

'VAN'DA OKUL AÇILMASI ŞART'

VAN 4.09.2015 11:29:13 0
Sesini duyurmak için siyasete atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da engelli bir baba, görme engelli iki çocuğunun eğitim hakkını elde etmek için siyasete atıldı. Abdurrezzak Dinçer isimli engelli baba, 10 yıldır çocuklarının bir okulda okuması için çabalıyor.
Bölge: Bişar Ulutaş
Abdurrezzak Dinçer (38) adlı vatandaş, üç çocuk babası olduğunu ve iki çocuğunun görme engelli olduğunu söyleyerek, çocuklarının eğitim hakkını elde etmek için yaklaşık 10 yıldır mücadele ettiğini söyledi.
 
"VAN'DA OKUL AÇILMASI ŞART"
Van'da görme engellilerin gideceği bir okul olmadığını anlatan Dinçer, "Ben üç çocuk babasıyım. Beş yaşındaki kızım ve 14 yaşındaki oğlum görme engellidir. Bu iki çocuğumun okumasını istiyorum. Ama Van'da görme engellilerin okuyacağı bir okul olmadığından çocuklarım eğitim hakkından yoksun olarak büyüyor.Van'da şu an benim bildiğim 50-60 görme engelli öğrenci var, ama okul yok. Burada bir okul açılmasını istiyoruz. Ben bu çocuklarımın eğitim hakkını elde etmek için 2006 yılından beri bir mücadelenin içindeyim. Onların okumasını istiyorum. Burada okul yok" ifadelerini kullandı.
Van'a en yakın görme engellilerin gideceği okulun Erzurum ve Diyarbakır'da olduğunu anlatan Dinçer, "Bizim memlekete en yakın okul, Erzurum ve Diyarbakır'da. Orada da okumaları için imkân olmuyor. Her hafta sonu veya ayda bir onları almam gerektiğini söylediler. Şimdi beş yaşındaki çocuğu da oraya göndermem doğru değil. Ben tüm bu sorunlarımın çözümü için engelli kadrosundan milletvekili aday adayı oldum. HDP'den başvurumu yaptım ve dedim belki siyasete atılırsam sesimi duyururum" dedi.
Şu an için işsiz olduğunu belirten Adburrezzak Dinçer, "Dokuz ay boyunca Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şirket bünyesinde çalıştım. Daha sonra çıkışımız verildi. Bu yıl ise sadece dört ay çalışabildik. Bundan sonra işe girip girmeyeceğimiz de belli değil. Ben de her vatandaş gibi eşit haklara sahip olmak istiyorum. Engelli raporum var ve şu an için bir işe girmek istiyorum" diye konuştu.