Sayıner “Bu dünyada sadece ben yaşamıyorum”

“YETİM ÇOCUKLARLA İLETİŞİME GEÇEREK ONLARIN HAYATA TUTUNMALARINI SAĞLIYORUZ”

1.07.2022 15:48:00 0
Sayıner “Bu dünyada sadece ben yaşamıyorum”
Tarih: 01.07.2022 15:53

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan temsilcilikleri aracılığı ile iyiliği dünyanın dört bir yanına yaymayı amaçlayan İyilik Derneği faaliyetlerine devam ediyor. Bu dünyada sadece ben yaşamıyorum şiarıyla 2014 yılından beri İyilik Derneğinde projeleri yürüten Mehmet Şerif Sayıner Vangölü TV mikrofonlarını yurt için de ve yurt dışında yaptıkları faaliyetleri şu şekilde açıkladı:

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE KURBAN KESİP İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞTIRIYORUZ”

İyilik Derneği 2013 yılından beri ulusal ve uluslararası birçok projeye imza attı. İyilik Derneği olarak 20 yakın aktif iyilik projelerimiz var. Ulusal çaptaki projelerimiz kurban organizasyonlarıdır. Türkiye’nin her yerinde adak, akika ve sadaka kurbanlarını kesip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz.

“YETİM ÇOCUKLARLA İLETİŞİME GEÇEREK ONLARIN HAYATA TUTUNMALARINI SAĞLIYORUZ”

Yetim Hamili projemizde mevcuttur. Yetim Hamil projemizde ise yetimlerimizin gıda, giyim ve okul ihtiyaçlarıyla birlikte onlarla iletişime geçerek hayata tutunmalarını sağlamaya çalışıyoruz.

”YIPRANMIŞ OKULLAR TADİLATTAN GEÇİYOR”

Aynı zamanda okul yenileme projelerimiz var. Yıpranmış okulları tadilatları başta olmak üzere tüm öğrencilerin kılıf- kıyafet ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılayarak öğrenimlerine sağlıklı bir şekilde devam etmelerine yardımcı oluyoruz. Bununla beraber okullarda çocuklarımızın, doğaya karşı sevgi dolu bir hissiyatla yaşayabilmeleri için fidan projelerimizde mevcut. Okul bahçelerinin boş arazilerine öğrencilerle birlikte fidan dikimi yapıyoruz.

“ULUSLARARASI ÇAPTA KURUMSAL BİR KİMLİKLE İYİLİKLERİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ”

2021 yılı Mart ayında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  kararıyla Lübnan iyilik gemisine yaklaşık İyilik Derneği Van temsilciliği olarak 5 tır dolusu insani yardım gönderdik.  Aynı zamanda yakın bir tarihte AFAD ve Kızılay’ın işbirliği ile Afganistan iyilik trenine 11 vagon dolusu insani yardım göndererek uluslararası çapta kurumsal bir kimlik adı altında iyiliklerimizi devam ettiriyoruz.

TÜRKİYE’DEKİ BAĞIŞÇILARIN DESTEKLERİYLE AFGANİSTAN’DA SU KUYUSU AÇIYORUZ

Su kuyusu projelerimiz Afrika kıtasında 6 ülkede devam etmektedir. Özelikle susuzluktan dolayı hayatlarını kaybeden milyonlarca Afrikalı insanın içebilecekleri temiz suya ulaşabilecekleri için su kuyuları açıyoruz. Su kuyusu projesi ile Afganistan‘daki kardeşlerimizin bir bardak suya ulaşmasını Türkiye’deki bağışçılarının bağışlarıyla devam ettirmekteyiz.

SÜT KEÇİSİ PROJESİ İLE GÜNLÜK SÜT İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Süt keçisi projesinde ise yine Afrikalı kardeşlerimizin kendi elleriyle bakabilecekleri ihtiyaçlarını karşılıya bilecekleri keçileri hediye ediyoruz. 4 kişilik aileye 2 tanesi dişi bir tanesi erkek olmak üzere 3 keçi hediye ediyoruz.

Kaynak: VANGÖLÜ TV