Sakatatçı ve kasapların talebi var!

Koronavirüs salgınından dolayı uzun bir süre kapalı durumda kalan lokanta ve çorba-paça salonları yeni normalleşme süreci ile birlikte bir süre önce yeniden hizmet vermeye başladı. Bu sektörün hizmete başlaması ile birlikte bağlı bir

VAN 26.03.2021 11:17:11 0
Sakatatçı ve kasapların talebi var!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bulaş riskini önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında uzun süre kapalı kalan işletmelerin tekrar açılması, ekonomik açıdan piyasalara da bir canlılık getirdi. Özellikle istihdama katkı sağlayan bu tür iş yerlerinin etkilediği bir diğer sektör de kasaplar ve sakatatçılar oluyor. 
Alınan kararlar doğrultusunda yüzde 50 kapasite ile müşterilere hizmet veren işletmelerin açılması, kasap ve sakatat satıcısı esnafını da olumlu yönde etkiledi. Sakatatçılar Çarşısı esnafı, işlerinde hareketliliğin başladığını ancak bekledikleri yoğunluğu yaşayabilmek için lokanta ve çorba-paça salonlarının kapanış saatlerinin biraz daha ileriye alınmasını talep ediyor.
Hacı Baba Sakatat iş yeri sahibi Ziya Güler, lokanta ve çorba-paça salonlarının açılmasından dolayı işlerinde bir canlılık yaşandığını ancak bekledikleri oranda olmadığını söyledi. Bunun sebebini de açıklayan Güler, şöyle konuştu: “Gevşetmelerden dolayı lokantaların ve çorba-paça salonlarının açılmasıyla işlerimiz biraz daha açıldı diyebiliriz. Yalnız şöyle bir durum da var; akşam erken saatte kapatmak zorunda kalmaları hem onların hem de bizim iş yoğunluğumuzu etkiliyor, yani saatlerin biraz daha ileriye alınması daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü kelle - paça kış yemeğidir, bu aylarda çok iyi satılıyor ama lokantalar erken kapattıkları için bu olumsuzluk bizim işlerimize de yansıyor. Bu işletmelerin açılması işlerimize etki etti ama beklediğimiz oranda değil henüz. Havalar henüz soğuk olduğu için vatandaşların ürünlere olan talebi de devam ediyor. Kasım ayında başlayan sezonumuz Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam ediyor, önümüzde ramazan ayı var, ramazan bereketiyle gelecek, işlerimizde artış olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımıza sakatatı bolca tüketmelerini tavsiye ediyorum, fiyatlarımızda gayet uygun.”
Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi