Sahte Evrak Çetesine Operasyon

İŞİN İÇİNDE VAN'DA VAR

VAN 29.03.2013 11:28:58 0
Sahte Evrak Çetesine Operasyon
Tarih: 01.01.0001 00:00

AntalyaEmniyet Müdürlüğü, 11 ilde faaliyet gösteren sahte evrak çetesine operasyon düzenledi. Çetenin üniversite diplomasından ehliyete, silah ruhsatından araç ruhsatına kadar akla gelebilecek her türlü resmi evrakın sahtesini basarak resmi kurumlarda kullandırdığı ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 11 ilde eşzamanlı operasyon için geçen salı günü düğmeye bastı. Antalya, İstanbul, Diyarbakır, Van, Elazığ, Bursa, Bitlis, Hakkari, Ankara, Mersin ve Şanlıurfa'daki matbaalar ve belirlenen evlere aynı anda baskın yapıldı. Operasyonlarda 78 kişi gözaltına alınırken çok sayıda sahte diploma, ehliyet, araç ruhsatı, silah ruhsatı ve dökümanlara el konuldu. Gözaltına alınan 78 şüpheli, Antalya'ya getirilerek 3 gün boyunca sorgulandı. 78 şüpheliden 60'ı ifadelerinin ardından salıverilirken çetenin 18 üyesgi ifadelerinin alınmasının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

HER EVRAKIN FİYATI FARKLI

11 ilde faaliyet gösteren çıkar amaçlı suç örgütünün, düzenlediği sahte evrakların ücretlendirme tarifesinin de olduğu ortaya çıktı. En pahalı sahte evrak üniversite diploması olurken sırasıyla silah ruhsatı, lise diploması, nüfus cüzdanı, ustalık ve çıraklık belgelerinin de ayrı ayrı fiyatlandırıldığı belirtildi. - Antalya