Saadet Partisi Van İl Divan Toplantısı Yapıldı

Saadet Partisi Ağustos ayı İl Divan toplantısı, İl yönetimi ve ilçe başkanlarının katılımıyla yapıldı.

VAN 21.08.2017 12:04:30 0
Saadet Partisi Van İl Divan Toplantısı Yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Divan heyetinin oluşturulmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Özay ilhan konuşmasında Türkiye'nin iyi yönetilmediğini belirterek Van'ın başlıca sorunları hakkında konuştu.

Başkan İlhan konuşmasında; "Türkiye iyi yönetilmemektedir. Önceden kendi kendine yeten bir ülke olmakla övünürdük şimdiyse mercimekten nohuta, pirinçten fasulyeye birçok tarım ürününü dışarıdan ithal eden bir ülke olduk kendi kendimize de yetemiyoruz artık. En son olarakta 500 bin büyükbaş, 475 bin küçükbaş ve 75 bin ton karkas etin gümrüksüz ithal edileceğinin hükümetçe açıklanarak tarım ve hayvancılıkta iflas ettiğimiz bizzatihi iktidar tarafından kamuoyuna ilan edilmiştir.


Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız 40 küsur yıl önceden bugünleri görerek Türkiye’nin dört bir tarafında yatırımlar yaptı.Van'da da Tarım ve Hayvancılığa yönelik Van süt, Van yem, Van Et Balık Kurumu, Van Kundura Fabrikası ve Erciş Şeker Fabrikasını yaptı. Bugün Erciş Şeker Fabrikası dışındaki fabrikalar ortada yok. Van Süt ve Van Yem çok önceden Van Kundura Fabrikası ve Van Et Balık Kurumu da mevcut iktidarca satıldı. Allah rızası için gidin bakın Van Sütün yeri ne durumda, Van yemin durumu ne, Kundura Fabrikası ne olmuş, Van Et Balık Kurumunun yeri ne haldedir. Emin olun Tarım ve Hayvancılıkta geldiğimiz noktanın ne olduğunu bu fabrikaların yerlerini bakarak göreceksiniz.


Eğer bugün bu fabrikaların yerleri harabe bir haldeyse bu yerler bizi bir gerçeği de ifade etmektedir Türkiye'nin 18. Büyük ili olan Van'ın Ankara'da mecliste temsil edilmediğini de göstermektedir.

Eğer Mecliste temsil edilseydik bu fabrikaların yeri bu halde olmazdı. Eğer Mecliste temsil edilseydik esnafımız depremden bu yana birikmiş vergi borcu altında ezilmezdi. Eğer Mecliste temsil edilseydik işsizlik oranı Türkiye’nin en yüksek şehirlerinden biri olmazdık. Eğer Mecliste temsil edilseydik çevre yolumuz yarım bir halde kalmazdı, eğer mecliste temsil edilseydik Urartu müzesi gibi açılmadan müzelik olmuş bir müzeye sahip olmazdık. Eğer mecliste temsil edilseydik milyonlarca liralık bir yatırım olduğu söylenen Tekstilkent bu durumda olmazdı. Eğer Mecliste temsil edilseydik İşkur aracılığıyla alınan işçilerle ilgili bu kadar usulsüzlük olmazdı. Eğer Mecliste temsil edilseydik binası bile yapılmış olan Bölge İdare mahkemesi Van'dan Erzurum'a taşınmazdı. Eğer Mecliste temsil edilseydik verilen sözler bu kadar boş olmazdı. Dedi