Ressam Olcay'ın 50. Sanat yılı heyecanı…

Vanlı Ressam İsmet Olcay, çocukluktan beri sevda haline getirdiği resim sanatını devam ettiriyor. 50. Sanat yılına yaklaşan Ressam Olcay, uzun yıllardır bu tutkusunun sürdüğünü ifade etti.

VAN 25.07.2017 10:18:29 0
Ressam Olcay
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bugüne dek Van ve farklı şehirlerde birçok sergi açan, resimleri birçok kişi tarafından beğenilen, bir dönemler Halk Eğitim Merkezi'nde resim dersleri veren Vanlı Ressam İsmet Olcay, yaklaşık 50 yıldır bu sanat çalışmalarını sürdürüyor.
    Resim mesleğinin kendisinde bir sevda olduğunu söyleyen Olcay, doğuştan itibaren resim sanatıyla hemhal olduğunu belirtti.
     Bugüne dek birçok sergi açtığını anlatan İsmet Olcay, "Ben 1963 Van doğumluyum. Van Atatürk Lisesi'nden mezun oldum. Doğuştan beri resim sanatı ile ilgileniyorum. Hemen hemen bütün branşlarda resim çalışmaları yaptım. Her sene benim tarzım değişiyor. Bir zamanlar Van'ın tarihi bölgelerini çizdim. Bir dönemler soyut resim yaptım. Son zamanlarda doğa merakım var, bu tarz resimler çiziyorum. Van ve farklı şehirlerde resim sergileri açtım. 2004 yılında Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, benim Bitlis'teki sergimi gezdi. Çok beğendi ve benim takdir ettiğini belirtti. Üç ay sonra Sayın Erdoğan Van'daki sergiyi gezdiğinde, ismimi de hatırlayarak beni bir kez daha takdir etti. Sergim birçok kişi tarafından beğenildi. İnşallah yakın zaman içinde yeni sergiler açacağım" ifadelerini kullandı.