“Rekorda gazetecilerin payı büyük“VİDEO İZLE

'Bak Hele Bak' lakabı ile tanınan Yusuf Konak, 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekorunun kırılmasında gazetecilerin büyük payının olduğunu söyledi.

VAN 3.06.2014 16:28:11 0
“Rekorda gazetecilerin payı büyük“VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
‘Bak Hele Bak’ patenti ile tanınan Yusuf Konak ildeki gazetecilerle bir araya gelerek kırılan ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekorunu değerlendirdi.

Konak, ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekorunu Van’a kazandırdıklarını belirterek, Van basının bu rekorda büyük bir payının olduğunu söyledi.

“Van basınının bu rekorda payı çok”

Yusuf Konak, Amerika Birleşik Devletleri’nin elinde olan ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekorunu Allah’a şükürler olsun Van’a kazandırmış olduklarını belirterek, “Bu, inanın kentimizin tanıtımı açısından büyük bir onur ve gururdur. Ama ben bir kez daha şunu açık ve net şekilde belirtmek isterim ki, Van Basını’nın bu başarıda büyük bir payı vardır. İnsanları 1 Haziran’a odakladınız ve sizler sürekli halkımıza çağrı yaparak kahvaltı etkinliğine davet ettiniz. İlimizdeki televizyoncular, gazeteciler, radyocular, internet siteleri ve dolayısıyla tüm basın olarak bize güç verdiniz. Sizin başarınızı kimse inkâr edemez. Bu emek, özellikle basının emeğidir. Yine Van TSO Başkanı Necdet Takva, valiliğimiz, belediye başkanlığımız, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de büyük emeği söz konusu. Yine en büyük emeklerden biri, elbette ki halkımızındır. Çünkü halkımız bizzat katılarak bu rekorun kırılmasına vesile olmuştur.” Dedi.

‘Bak Hele Bak’ lakabı ile tanınan Yusuf Konak, ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ rekor denemesinde yoğun çalışma ve gayret gösteren Van TSO Başkanı Necdet Takvaya plaket hazırladı. Hazınlanan plaketi gazeticeler adına Gazeteci- Yazar Adil Harmancı takdim etti.

“Van’ın ekonomisi ve sosyal durumu iyi değil”

Plaket takdimi sonrası bir açıklama yapan Gazeteci- Yazar Harmancı, Van’ın büyük göçler sonucu büyük şehir olduğunu belirterek, “Rekorun ekonomik yönleri var. Ancak hem Van’ın hemde bölgenin rekor dışında başka sorunları da var. Van bu bölgenin çok sorunlu bir ilidir. Göçlerle bir sorun yaşadık. İlimiz büyükşehir olmuşsa göçlerle büyükşehir olmuştur. Şimdi kaderi belli olmayan bir çözüm süreci var. Bunu gizli bir deprem olarak kabul ediyorum. Hem ilimize hemde bölgemize büyük sorunlar yaşatacak bir deprem sayıyorum. İlimiz bir rekor kırdı. Devletinde bu insanların iyi niyetine binaen de olsa devletinde kendisine göre rekorlar kırması gerekiyor. Sıra devlette. İsteriz ki devlet karakollar yaparak değil, daha olumlu ve güzel çalışmalar yaparak rekor kırsın. Sınır ticareti konusunda da Van sıkıntılıdır. Van’ın ekonomisi ve sosyal durumu iyi değil. Herkes bunu çok iyi biliyor. Devlet batıda yaptığı güzel işleri, bu bölgede de gerçekleştirir. Hepinize çok teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.Kahvaltı İşletmecisi Konaktan Gazetecilere Teşekkür

“Rekorun kırılması kentin tanıtımı açısından büyük bir kazançtır”

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise, Van Kahvaltısının Van’ın en çok bilinen markası olduğunu belirterek, “Bu rekorun kırılması kentin tanıtımı açısından büyük bir kazançtır. Van Kahvaltısı en çok bilinen markalarımızdan biriydi. Van’da kahvaltı dendiğinde Yusuf Konak akla gelir. Kendisinin bize böyle bir ödül takdim etmesi, bizim için onurdur. Değerli Adil Ağabeyimizin elinden almak da benim için gururdur. Bu rekor bir kişiyle veya bir isimle kırılmamıştır. Kent bütünülüğü ile elde edilebilinecek bir şeydir. Bunu devlette, yerel yönetimlerinde, STK’ların da, basınında desteklemesi gerekiyor. Topyekûn bir çalışma sonucu gerçekleşmiştir. O yüzden bir kent bütünlüğü içinde böyle uluslar arası bir rekor kırılmıştır. Hamd olsun nihayetinde bunu başardık. 7’den 70’e herkesin emeği ile gerçekleşen bir dünya rekoruydu. Bundan sonra da dünya rekoru kırmış bir kentin bireyleri olarak, hayatımızın çok daha iyi olacağı yönünde büyük çabaların tarafı olacağımızı ve enerjimizi çok daha etkin kullanacağımıza inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kahvaltı programına katılan gazeteciler hatıra fotoğrafı çektirdi.(Hacı Yılmaz-İLKHA)