Polisten Vanlılara dolandırıcılık uyarısı

Polisten Vanlılara dolandırıcılık uyarısı

VAN 22.04.2024 11:00:00 0
Polisten Vanlılara dolandırıcılık uyarısı
Tarih: 22.04.2024 11:01

 

Van'da polis ekipleri, vatandaşları araç satışlarında karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki noterlerde araç satışlarında karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

Dolandırıcılığın önüne geçmeyi hedefleyen polis ekipleri, noterlerin girişlerine de 'araç alıp satarken tedbirli olun' uyarılarını içeren afiş astı.

Vatandaşlara dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunan Van Polisi, bu gibi durumlarda vakit kaybetmeksizin 112 Acil Çağrı Merkezi veya Polis Merkezi'ne bilgi verilmesini istedi.

Bu kapsamda Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri tarafından kent genelinde kurum ziyareti ve bilgilendirme faaliyetleri gibi konular kapsamında İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde bulunan noter, hastane ve alışveriş merkezi gibi işlek noktalarda çevrimiçi dolandırıcılık, gayrimenkul ve araç alış ve satış esnasında oluşabilecek dolandırıcılık faaliyetleri, sosyal medya dolandırıcılığı, kendisini polis yada kamu görevlisi olarak tanıtarak gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetleri gibi konularda 805 vatandaşı bilgilendirdi.

Yine bunun yanı sıra noterlere 52 adet uyarıcı ve bilgilendirici afişler asılırken, 865 adet broşür dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, satış bedelinin sadece resmi olarak satış yapılan kişi adına havale yapılması, paranın tamamını almadan imza atılmaması, noter işlemleri bitmeden aracın teslim edilmemesi, internet üzerinden görülen araçlar için kapora gönderilmemesi, dolandırıcılık yöntemiyle baş başa kalan vatandaşların ise en yakın polis birimlerine başvurmaları gerektiğini hatırlatıldı.