PFDK'dan Vanspor'a ihtar cezası…

PFDK'dan Vanspor'a ihtar cezası…

SPOR 4.05.2024 10:34:00 0
PFDK
Tarih: 04.05.2024 10:35

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Vanspor'a, biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma setini müsabaka organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmamasından dolayı ihtar cezası verdi.

Ligin 37. Haftasında Van'da oynanan Ankara Demirspor mücadelesi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, ihtar cezasına çaptırıldı. Aynı Ferdar Çınak'a, hak mahrumiyeti cezası devam ederken stadyumda yer almasından dolayı 102 gün hak mahrumiyeti ve 48 bin TL para cezası verildi.

Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, Bucaspor, Esenler Erokspor ve Adıyaman FK da çeşitli cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Acnturk Sigorta Vanspor FK'nın, 28.04.2024 tarihinde oynanan Acnturk Sigorta Vanspor FK-Ankara Demirspor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, biri açık renk diğeri ise koyu renk olmak üzere en az 2 adet forma setini müsabaka organizasyon toplantısında ve müsabaka saatinde yanlarında bulundurmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Acnturk Sigorta Vanspor FK idarecisi Ferdar Çınak'ın, hak mahrumiyeti cezası devam ederken stadyumda yer almasından dolayı 102 gün hak mahrumiyeti ve 48 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Bucaspor 1928 Kulübünün, 28.04.2024 tarihinde oynanan Hes İlaç Afyonspor Kulübü-Bucaspor 1928 TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Esenler Erokspor Kulübünün, 28.04.2024 tarihinde oynanan Esenler Erokspor-Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 16 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Esenler Erokspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. sporcusu Vedat Yeşilkaya'nın, 28.04.2024 tarihinde oynanan Esenler Erokspor-Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/5-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakadan men ve 6 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

 

  •