Petrol çalışanlarına yangın tatbikatı

Van'da petrol çalışanlarına yönelik, iş güvenliği ve emniyet bilincine dikkat çekmek için yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

VAN 4.06.2014 23:29:11 0
Petrol çalışanlarına yangın tatbikatı
Tarih: 01.01.0001 00:00
VAN - Sosyal sorumluluk kapsamında ve Güvenlik Günü dolayısıyla Türkiye’de 25 ilde çeşitli etkinlikler düzenleyen özel bir petrol dağıtım şirketi, Van’da Kaya Petrol çalışanlarına yönelik yangın tatbikatı etkinliği düzenledi. Etkinliğe Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Amirliği de katkı sundu.

Sektör çalışanlarına yeni geliştirilen yangın söndürücü tüplerin bilgilerinin verildiği tatbikatta, olası yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve yangına müdahale şekli, uygulamaları olarak yapıldı.

Van Enerji Grubu Başkanı İlhan Kaya, akaryakıt sektöründe ateşle benzinin yan yana olduğunu belirterek, özellikle bu sektörde çalışanların iş güvenliğinin bilincinde olması gerektiğini söyledi. Yangın tatbikatını düzenlemedeki amaçlarının petrol sektöründe çalışanların olası yangınlara karşı yapılması gerekenleri bilmesi gerektiğini belirten Kaya, dünyada ve Türkiye’de bu sektörlerde yangın olaylarının gerçekleştiğini, bunun da çoğu zaman can ve mal kaybına neden olduğunu ifade etti.

İş kazaları yaşanmadan önce sektördeki personelleri bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla bu tatbikatın yapıldığını ifade eden Kaya, iş kazalarında kötü hadiselerin yaşanmaması için tebdir almanın önemli olduğunu söyledi. (Sedat Karatay)