Tarih: 31.07.2019 01:03

PERDER’den çocuk istismarına tepki

Facebook Twitter Linked-in

İşyerinde açıklama yapan Irmaksever, şunları söyledi:

“Van’da 8 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğraması her insan gibi bizleri de derinden üzmüştür. Toplumun güven duygusuna büyük zarar veren cinsel istismar olaylarına karşı artık tedbir almak gerekmektedir. Bunun için hükümetin ilgili kurumları harekete geçmelidir. Aksi takdirde giderek artış gösteren cinsel istismar olayları içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. 

Bireysel sorundan ziyade toplumsal soruna dönüşen bu tür vakaların önüne geçmek adına yeni kanunlar çıkarılmalıdır. Cinsel saldırı olayına yeltenenler hakkında ağır cezaların uygulanması gerektiğini düşünmekteyiz. Caydırıcı cezaların bu tür cinsel istismar olaylarını yok edeceğine inanmaktayız. Bireyleri hayata hazırlayan en büyük olgunun eğitim olduğu bilinmektedir. 

Eğitimin aileden başladığı düşünülerek bilinçli ebeveynler yetiştirilmelidir. Bunun yanında ilgili sivil toplum kuruluşları da bilinçlendirme çalışmalarını daha da arttırılmalıdır.  Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlının bir marketçi olduğu bilgisi bulunmaktadır. Burada asıl olan böyle bir iğrenç olaya girişen kişinin etnik kimliği, yaşı veya hangi meslekten olduğu değildir. 

Van gibi ahlaki değerlere özen gösteren hassas bir ilde, böyle insanlık dışı bir olayın yaşanması kabul edilemez. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması adına toplumsal ahlak değerlerimize sahip çıkmalıyız. Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve yeni nesillerimizi korumak adına ve sağlıklı bir toplum elde etmek için tüm kesimleri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Perakendeciler Federasyonu Van Bölge Başkanlığı olarak, mağdur olan ailenin yanında olacak ve yargı sürecinin de takipçisi olacağız. Aileye mutlaka psikolojik destek verilmelidir, bu noktada Van PERDER olarak gereken desteği vereceğiz”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —