Pandemi döneminde Van halkının yeme alışkanlıkları nasıldı?

Korona virüs salgını ile birlikte içinde bulunduğumuz zorlu dönem yeme alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Diyetisyen Mehmet Said Çağaç, Vangöü TV mikrofonlarına pandemi döneminde Van halkının yeme alışkanlıklarını değerlendirdi

VAN 12.10.2021 18:27:01 0
Pandemi döneminde Van halkının yeme alışkanlıkları nasıldı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü TV / ÖZEL

Korona virüs salgını ile birlikte içinde bulunduğumuz zorlu dönem yeme alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Diyetisyen Mehmet Said Çağaç, Vangöü TV mikrofonlarına pandemi döneminde Van halkının yeme alışkanlıklarını değerlendirdi.

Van halkı olarak beslenmede çok ciddi bir değişikliğin olmadığını söyleyen Çağaç , “Belki miktar olarak artışlar oldu özellikle hazır gıdalara yöneldiğimiz doğrudur. Fakat sonrasında hem kendim hem de çevremdeki diyetisyen arkadaşlarımdan gördüğüm biraz daha bu konuda bilinçlendik. Yani hastalarımız sağlıklı beslenmeye daha çok önem verdiler. Bu da tabi ki bizim hem mesleki olarak hem de insanlarımızın ihtiyaçlarından dolayı bizi sağlıklı beslenmeye yönlendirdi. ”şeklinde ifade etti.

Beslenme konusunda insanların daha çok bilinçlendiğini ifade eden Diyetisyen Mehmet Said Çağaç ,  “Kilo verme konusunda insanlardan daha çok talep aldık. Fakat bu süreçte sadece kilo verme konusunda değil daha çok hastalıklardan dolayı ve korona virüse yakalanan hastalarda sonradan gelişen komplikasyonlar ve tansiyon, şeker hastalıklarından bu konularda hastaların beslenmeleri ile alakalı çalışmalarımız oldu. Pandemi döneminde Van’daki insanların sağlıklı beslenme konusunda çok ciddi artış olduğunu düşünüyorum. ”dedi.

Kaynak: Vangölü TV