Özel okulları eğitim ve imkânlar açısından nasıl buluyorsunuz?

Biz Vangölü TV ekibi olarak Van halkına özel okulları eğitim ve imkânlar açısından nasıl bulduklarını sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar.

VAN 19.10.2021 18:47:40 0
Özel okulları eğitim ve imkânlar açısından nasıl buluyorsunuz?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kime sorsak çocuğunun iyi şartlarda iyi imkânlara sahip okullarda okumasını ister. Akıllara gelen ilk şık ise özel okullar. Peki devlet okullarını önemsizleştiren ne?

Devlet okulları ve özel okullar arasındaki farkı araştırdık. Devlet okulları ve özel okulları eğitim ve fiziki şartlar arasında fark olduğunu aynı zamanda sınıf mevcudu ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması gibi birçok fark var. Biz Vangölü TV ekibi olarak Van halkına özel okulları eğitim ve imkânlar açısından nasıl bulduklarını sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Özel okulda öğrencim yok ama maddi imkânım olsaydı çocuklarımı özel okula gönderirdim.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: maddi imkânım olsaydı çocuğumu özel okula gönderirdim ama imkânım olmadığı için devlet okuluna gidiyor.

İsmini vermek istemeyen vatandaş:  özel okulları ve devlet okulların kıyaslarsak bence devlet okulları daha iyi. Devlet okulları her türlü imkânı sağlıyor ama Özel okullar boş yere insanları sömürüyor.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: baba parasıyla emek vermeden meslek sahibi olmak bana çok saçma geliyor para veriyorlar diye puan yükseltiliyor.

İsmini vermek istemeyen vatandaş:  özel okullarda eğitim almadan para vererek meslek sahibi olmalarını saçma buluyorum.

Kaynak: Vangölü TV