Özel: Nemrut’u tanıtan etkinliklerimiz sürecek

Nemrut dağı zirvesinde keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Nemrut dağı ve çevresini tanıtmak için bundan böyle de çeşitli etkinlikler planlayacaklarını ifade etti.

VAN 14.09.2021 10:26:28 0
Özel: Nemrut’u tanıtan etkinliklerimiz sürecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil edilen, geçtiğimiz günlerde ise çıkan yangında 5 dekarlık bir ormanlık alanı yanan Nemrut bölgesinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik çevrecilerden, aktivistlerden ve sivil toplum örgütlerinden gelen hassasiyetler de sürüyor. 

ÇANAK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Van Gölü havzasının önemli bir turizm destinasyonu olan bölgenin korunması ve tanıtılması için yıllardır farklı etkinlikler gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde yine Nemrut dağı zirvesinde yürüyüş etkinliği düzenlendi.
Pazar günü “3. Nemrut Çanak Yürüyüşü" adı altında gerçekleştirilen yürüyüşe 70 kişilik bir sporcu grubu katıldı.

30 KİLOMETRELİK DAİRE ÇİZİLDİ

Aktivist grubu Nemrut dağının çanak şeklinde oluşan zirvesinde daire çizerek 30 kilometrelik alanda engebeli bir doğa yürüyüş gerçekleştirdi. 
Yürüyüş yaklaşık 12 saat sürdü.

“ETKİNLİĞE İLGİ YOĞUNDU”

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, renkli ve keyifli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu sene üçüncüsünü düzenledikleri etkinliğe her yıl ilginin daha da arttığını belirten Özel, “Van Gölü havzasının en nadide yerlerinden biri olan Bitlis Nemrut Kalderası'nda bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yürüyüşe yoğun bir ilgi vardı. Yorucu ama keyifli geçti. 70 kişilik bir sporcu kafilesi ile zirvelerden 360 derece dönerek ve yaklaşık 12 saat süren etkinlikte kalderaya bir kez daha hayran kaldık.” dedi.

“BU EŞSİZ GÜZELLİK KORUNMALI, TANITILMALI”

Bölgeye yerli ve yabancı turist çekme bakımından Nemrut dağı bölgesinin önemli bir değer olduğunu ifade eden Özel, “Bu eşsiz güzelliğin tanıtılması, korunması ve sahip çıkılması gerektiğini etkinlikler ve çalışmalar ile dile getiriyoruz. Pazar günü de bir araya gelen aktivistlerimiz, farkındalık oluşturarak kamuoyunun dikkatini kalderaya çekmeye çalıştı.” diye konuştu.

“ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”

Nemrut bölgesinin tanıtımı ve korunması için bundan böyle de etkinliklerinin süreceğini belirten Özel, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak tescil edilen Bitlis Nemrut Kalderası'nın tanıtımı için etkinliklerimiz devam edecektir. Etkinliğimize Tatvan Belediyesi, Bitlis Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı destek verdi, destekçi kuruluşlara da ayrıca teşekkür ediyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi