Özel eğitim veren okullara spor malzemesi dağıtıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, özel eğitim öğrencilerine yönelik “Spor Aşkı Engel Tanımaz” projesi kapsamında gönderilen spor malzemeleri, özel eğitim verilen okullara dağıtıldı.

SPOR 28.05.2022 11:27:01 0
Özel eğitim veren okullara spor malzemesi dağıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen “Spor Aşkı Engel Tanımaz” projesi çerçevesinde, özel eğitim öğrencilerine dağıtılacak spor malzemelerini taşıyan tır, Van’a geldi. 

NUR TATAR SPOR SALONU'NDA DAĞITILDI
Gelen spor malzemeleri Edremit’te bulunan Nur Tatar Spor Salonu’nda düzenlenen törenle Erciş, İpekyolu, Tuşba ve Edremit’te özel eğitim veren okulların yetkililerine teslim edildi. 
Dağıtım törenine Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Aile ve Sosyal Hizmetler Van İl Müdürü Tarık Kuşman, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, ilçe milli eğitim müdürleri, özel eğitim veren okulların müdürleri, okul öğretmenleri ve özel eğitim öğrencileri ile aileleri katıldı.

“ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Törende, engelli öğrenciler folklor gösterisi gerçekleştirdi. 
Daha sonra konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, özel eğitim veren okullara spor malzemeleri dağıtmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bugün burada özel eğitim alan çocuklarımızın, devletimizin imkanlarıyla alınan spor malzemelerini dağıtım töreni var. Bugün bu güzel etkinlikte çocuklarımızla beraber olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Özet olarak şöyle ifade edeyim; Özel eğitim alan engelli çocuklarımızla ilgili her zaman yanlarındayız, yakınlarındayız. Onların ailelerinin dertlerini paylaşmaktan da mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Devletimizin ve milletimizin bütün imkanlarını gençlerimize kullanmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

“DAHA GÜZEL AKTİVİTELERLE BULUŞTURACAĞIZ”
Engelli öğrencilerle ilgili farklı etkinlikler planlayacaklarını ifade eden Vali Balcı, "Onların akademik, zihinsel, kültürel, sportif, sosyal alandaki gelişmelerini önemsiyorum. Daha çok güzel şeyler yapacağız. Ama bunun içerisinde özellikle özel eğitim alan çocukların problemleriyle ilgilenmek, onların dertlerini dert edinmek, hayatlarını kolaylaştırmak için de elimizden gelen çabaları göstereceğiz. İnşallah onları daha güzel faaliyetlerle, aktivitelerle buluşturacağız. Ailelerin yüklerini üzerlerinden almaya gayret göstereceğiz. Onları yetiştiren öğretmenlere çok çok teşekkür ediyorum. Memleketimizin, devletimizin geleceği için canla başla çalışan öğretmenleri her zaman en yakın arkadaşlarım olarak görürüm. Çocukların yetiştirilmesinde büyük emekleri vardır. Her zaman öğretmenlerimizin, eğitim camiasının da yanında olduğumu, sadece lafta değil faaliyette de kendilerine göstereceğimizi, alanda göstereceğimizi ifade ediyorum. İnşallah çocuklarımızın eğitimdeki öğretimdeki gelişmesi için gayretlerimizi hep beraber göstereceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Vali Balcı, yaptığı konuşma ardından öğrencilerle ilgilenerek sohbet etti, daha sonra Nur Tatar Spor kompleksini gezdi.
Tören, protokol, öğretmen ve öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.  
Bakanlık tarafından gönderilen spor malzemeleri okullara eşit oranda dağıtılarak öğrencilerin yararlanmasına olanak sağlanacak.
Haber: Adil Harmancı