Olimpiyat şampiyonu sessiz adamlar Van'da çiçeklerle karşılandı

Brezilya’da şampiyonluk elde eden Türkiye İşitme Engelliler Erkekler Voleybol Takımı’nda yer alan Vanlı işitme engelli sporcular, Ferit Melen Havalimanı’nda karşılandı. Sporcular Brezilya’da en çok Van kahvaltısını özlediklerini s

SPOR 18.05.2022 11:37:39 0
Olimpiyat şampiyonu sessiz adamlar Van'da çiçeklerle karşılandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olarak kabul edilen, Brezilya’da 1-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 24. Deaflympics Yaz Oyunları’nda Türkiye İşitme Engelli Erkekler Voleybol Takım’ı da yer aldı.    

VAN’DAN 2 SPORCU  

Türkiye Erkekler Voleybol Takımı’nda Van’dan da ilk kez 2 işitme engelli sporcu yer aldı.  
Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği sporcusu olan Van’ın sessiz adamları Baran Sayın ile Mehmet Almaz, antrenörleri Ferdi Şabu eşliğinde oynanan maçlarda ter döktü. 
İki grup halinde 10 ülke takımları arasında oynanan maçlarda Türkiye İşitme Engelli Erkekler Voleybol Takımı namağlup olarak finalde Ukrayna ile karşılaştı ve maçı 3-0 kazanarak tarihinde ikinci kez olimpiyat şampiyonu oldu. 

ŞAMPİYONLAR VAN’DA

Olimpiyat şampiyonu Van’ın sessiz adamları ve antrenörleri Van’a geldi.
Sporcular, Van Gençlik Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve aileleri tarafından Van Ferit Melen Havalimanında karşılandı.
İl Müdür Vekili Özdemir, sporculara çiçek sundu.

“VAN KAHVALTISINI ÖZLEDİK”

Van’ın olimpiyat şampiyonu sessiz adamları havalimanından ayrıldıktan sonra Van Gölü kıyısında yakınları ile birlikte kahvaltı yaptı.
Sporcular, Brezilya’da iken en fazla Van kahvaltısını özlediklerini söyledi.

“BÜYÜK BİR SEVGİ YUMAĞI OLUŞTU”

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, sporcuların başarısının hem kendilerini hem ailelerini çok gururlandırdığını söyledi.
Havalimanında sporcular için büyük bir sevgi gösterisi gerçekleştiğini ifade eden Türk, “Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte tebrik edip başarılar diledikten sonra kahvaltıya gittik. Aileleri çok sevindi, biz çok sevindik. Çok büyük bir başarıdır bu hem bizim hem aileleri hem de Van için. Eşyaları İstanbul gümrüğünde kalmış ama başvurumuzu yapıp istedik, eşyaları yakında gelir. Onlar da çok mutluydular, gururluydular, biz de öyle. Umarım kulübümüz diğer kategorilerde de bu tür başarılarla gündeme gelecektir. Tuşba Kaymakamı Sayın Furkan Duman da sporcularımızı arayarak başarı diledi. Sporcularımıza ilgi gösteren, arayan soran herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber: Adil Harmancı