Öğrencilerin Servis Sorunu Bitmek Bilmiyor

Geçen sene Van`da yaşanan depremlerden dolayı okulları hasar gören Vali Haydar Bey Lisesi öğrencileri, kendilerine servis tahsis edilmediği için geçici olarak gönderildikleri okula, yaya olarak gidiyorlar. Öğrenciler, yolda birçok tehlikeyle

VAN 4.12.2012 15:35:11 0
Öğrencilerin Servis Sorunu Bitmek Bilmiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Abdurrahman Gazi Mahallesinde bulunan ve geçen yıl yaşanan depremlerden dolayı hasar gören Vali Haydar Bey Lisesi, tadilata alınması nedeniyle kapandı. Okulun öğrencileri hem güçlendirme faaliyetlerinin geç başlaması hem de kendilerine servis tahsis edilmemesine tepki gösterdi. Gönderildikleri okula yaya gitmek mecburiyetinde kaldıklarını söyleyen öğrenciler yolda birçok tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek yetkililerden bu konuda gerekenin yapılmasını istedi.

 

Serdar Turca adlı öğrenci, depremde okullarının hasar gördüğünü, bu yüzden başka okullara dağıtıldıklarını söyleyerek, "Milli eğitim, şu an bizi Milli Eğitim ilköğretim okulu ve Şehit Koray Akoğuz Lisesine dağıttı. Bu nedenle ulaşımda çok sıkıntı çekiyoruz. Okula gidiş gelişlerimiz 1 saat sürüyor. Yaya gitmek zorunda kalıyoruz. Bazı arkadaşımızın her gün servise verecek parası yok. Bize araç tahsis edilmediğini idareye bildirdik. Birkaç kere İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önüne gittik. Olmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü bize servis verileceğini söyledi;ama verilmedi" dedi.

 

Bıçakla Saldırmışlar!
Aynı lisenin bir diğer öğrencisi olan Ömer Karakaş ise okula giderken yolda karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Karakaş, "Okula giderken 2 kere bıçaklı saldırıya uğradım. Mahallede bulunan soytarılardan birileriydi. Geçen hafta da kafama muşta vurdular. Eğer, bize servis tahsis edilse bu gibi olaylar başımıza gelmezdi. Birilerinin durumumuzu görmesi için illa ölmemiz mi lazım?" şeklinde konuştu. (Fikret Özkan, Fırat Arslan-İLKHA)