Tarih: 21.03.2019 17:22

Nevruz halaylarla kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütünün organizasyonu ile 21 Mart Nevruz Bayramı kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamalara, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de katıldı.
21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla HDP Van il örgütü tarafından, Van Kalesi yanında bulunan Kültür Park’ta bir kutlama etkinliği düzenlendi.
Sabah saatlerinden itibaren çoğu yerel giysiler giyen vatandaşlar, kutlama için alana gitti.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, polis aramasından sonra vatandaşlar kutlama alanına alındı.
Alanda büyük bir kalabalık oluşurken, yakılan ateş ile kutlama start aldı. 
Saat 10.00’da başlayan kutlama, sanatçıların söylediği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.
Binlerce kişinin katıldığı kutlamaya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP Van Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, ilçe eş başkan adayları ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Kutlamada konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, kutlamaya katılanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Nevruzun coşkusuyla gelen halkımıza selam olsun. Bugüne kadar yetki verdiğiniz milletvekilinizdim. Üzerimde ve yüreğimde sizlerin güven ve sevgisi var. Sizlerin bir evladı olarak bunca emeğe layık olmak için çabaladım. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanınız olarak görev üstleneceğiz. Halkımıza buradan, en doğru yerden, Nevruz alanından söz vermek istiyorum; şartlar ne olursa olsun alacağımız her kararda, atacağımız her imzada halkımızın emeğini ve duruşunu unutmayacağız.”                                                                                                                                                                                                                HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de, yaptığı konuşmada, Nevruz’un anlamına ve içeriğine ilişkin görüşlerini açıkladı.
Barış ve demokrasi istediklerini belirten Temelli, şöyle dedi:
“İyilik kazansın diye, barış kazansın diye, demokrasi kazansın diye Nevruz alanlarındayız. Türküyle, Kürdüyle, tüm halklarla bir arada alanlardayız. 2013’te barış dedik, demokrasi dedik, tıpkı 2013’teki gibi yine barış ve demokrasi diyoruz.”
Yerel seçimlere de değinen Temelli, “Oylarımıza sahip çıkıyoruz. Doğduğumuz yerde üreten biz, yöneten de biz olacağız.” diye konuştu.
Temelli, kayyum atamalarını ve parti yönetici ve üyelerinin tutuklanmalarını da eleştirdi.   
“Partilerinin, sorunları olan herkese umut olduğunu” söyleyen Temelli, “Sorunlarımızı birlikte belirleyeceğiz. Katılımcı bütçe yapacağız. Biz barış istiyoruz, aş istiyoruz, iş istiyoruz. İşte bu nedenle HDP Türkiye halklarının umududur. Şimdi umudu büyütme zamanı.” diye kaydetti.        
Konuşmaların ardından çalınan ezgiler eşliğinde katılımcılar halay çekerek nevruz kutlamalarını sürdürdü.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —