MUSİAD Van Şubesi'nden yerel seçimlere dair can alıcı öneriler!

MUSİAD Van Şubesi yerel seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

VAN 26.03.2024 19:37:00 0
MUSİAD Van Şubesi
Tarih: 26.03.2024 19:56

MUSİAD Van Şubesi yerel seçim öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomiden temel insani ihtiyaçlara kadar birçok konuya değinen MUSİAD Van Şubesi dikkat çeken önerilerde bulundu. İşte MUSİAD Van Şubesi tarafından yapılan açıklama..

Değerli basın mensupları, Van halkı ve tacir arkadaşlarımız..
Malumunuz MÜSİAD olarak 34 yıllık bir geçmişe sahibiz. Geride kalan yıllarda olduğu gibi gelecek yıllar içinde daha yaşanabilir bir ülke ve sağlıklı bir gelecek için çalışmaya ve yaşam alanlarımızı ilgilendiren konularda görüş belirtmeye, yanlışlara itiraz etmeye kırıp dökmeden, incitmeden ve ötekileştirmeden devam edeceğiz.
Malumunuz birkaç gün sonra yerel seçimlerimiz var.
Öncelikle bu seçimlerin ülkemiz ve ilimiz için hayırlı sonuçlarla sonuçlanmasını yüce Allah'tan temenni ederiz.
MÜSİAD olarak ilimizi, yaşam alanlarımızı doğrudan etkileyen önümüzdeki 5 yıllık yönetim modeli tüccarlar içinde en az halk kadar önemlidir.
MÜSİAD ın ve dolayısıyla esnafların en güzel tarafı hızlı karar verip,çabuk hareket etme kabiliyetine sahip olmalarıdır. Bunu en iyi örneğini asrın felaketi Maraş depremindeki çabalarında gördük.
Bir ülkenin büyüklüğü üretim ve ticari  gücü ile ölçülebilir.
Bundan dolayı bazı değerlendirmeleri yapmak hasıl olmuştur.
Bu değerlendirmeleri bugün yapmak yarın şikayetçi olmaktan daha evladır.
MÜSİAD olarak bizi farklı kılan yanlış bulduğumuz uygulamaları dile getirirken beraberinde çözüm önerileri sunmaktayız.
Bunu üyelerimizin ürettiği ortak akıl ile sağlamaktayız.

Evet Van özeline dönecek olursak şikayetçi olacağımız onlarca eksiğimiz mevcuttur.
Biz güncel olarak aday olan partilerin birçoğunun adaylarının vaatlerine baktığımızda inanın çok heyecanlanıyoruz ve seçim sonrası 5 yıllık dönemde Van dünyanın yaşanabilir 10 kentinden biri olacak diyoruz.
Lakin geçmiş seçim dönemleri vaatleri sonrasına baktığımızda bu sevinçlerimiz kursağımızda kalmaktadır.
Kimi parti adayları söylemlerinde hizmeti öncelerken, kimi parti adayları siyasi düşünceleri  hizmetten önce öncelemekle bir nevi bir seçim vaadi yapmaya bile gerek duymamaktadırlar.
Bir takım diğer partilerin adayları da kazanma ihtimali yüzdesel olarak zayıf olduğundan olsa gerek aklına gelen, kulağının duyduğu tüm fikir ve düşünceleri vaatler listesi olarak sıralamaktadır.
Genel olarak ilimize yapılan seçim vaatlerinin birkaç tanesini şöyle sıralayabiliriz…
Metro, erek dağına teleferik stadyum, terminal, öğrenci ve emeklilere destekler, alt yapı, imar, turizm vs. vs.
Biz olaylara gerçekçi olarak yaklaştığımızda ülkenin en büyük illerinden biri olan ilimizin halen seçim vaatlerinde stadyum ,terminal, imar, altyapı gibi vaatlerin olması bir talihsizliktir. Çevre yolunun bu kadar uzun sürmesi bir talihsizliktir.
Herkes kendi işini yaparsa piyasa dengeye oturur mantığıyla daha gerçekçi vaatler bekliyoruz.
Tüccar gözüyle baktığımızda belediyelerdeki iş bitirme sürelerinin kısalması, ticaretin gelişimi için yeni alanların oluşturulması gibi konular ve söylemler ön plana çıkmaktadır.

Dönüp Vatandaş gözüyle baktığımızda belediyelerin öncelikli görevleri arasında bulunan ve halkın temel insani ihtiyaçları olan su, ulaşım ve ekmek fiyatlarının ilin kişi başı milli gelirine oranla belirlenmesi veya kar amacı gütmemesi en büyük beklentidir.
Onlarca ilgisiz alanda sosyal belediyecilik adı altında hizmet ürettiğini zan eden ülkemiz belediyeleri neden en temel insani ihtiyaç olan su, ulaşım ve ekmek fiyatlarını düşük tutmakta zorlanmaktadırlar.
Kaldırımlarımız boyasız kalsın, tiyatro gösterilerimiz olmasın, bulvarlarımız çiçeksiz olsun,yardım kolisi veya kartlarımız olmasın vb. çalışmalar yerine suyumuz,ekmeğimiz yol ücretimiz ekonomik olsun.
Merak ettiğimiz ekmek ,su ve ulaşım maliyetimiz diğer büyük şehirlerle nasıl aynı olabilmektedir. Maliyetlerimiz batıdaki büyükşehirlerden düşük olmasına rağmen.
Halk olarak belediyecilik deyince yapılan başvuru veya şikayetin masadan masaya aktarılıp dolaştırılması değil de, işin hızlı çözülmesi ve insan olarak değer görmemiz beklentimizdir.
Esnaf olarak; çözüm üreten, serbest piyasayla görüş alışverişi yapan, özel kurumlardan fikir talep eden, memuru yerine tüccarını önceleyen bir belediyecilik beklentimiz vardır.
Ehil ve liyakatli kadroların işbaşında bulunması, şehirler için bulunmaz nimetlerdendir.
Yönetici kadrosunun zenginleştiği bir belediyeciliğin şehirlere verebileceği pek bir katkı olmayacaktır.
Belediyeciliği rant kapısı olarak gören bir düşünce başarısız olacaktır.
Şişkin kadroların maliyetini halkın hizmet ödeneğinden karşılayan bir yapı başarılı olamayacaktır.
Tecrübesiz genç ve tecrübeli yandaş kadroların liyakate bakılmadan görev aldığı belediyecilik hizmeti geri gidecektir.
İlimizin ve ülkemizin tüm belediyecilik sıkıntılarını burada dile getirecek değiliz.
Kısacası şunu diyoruz.
Hizmet üretme vaadi olanları daha bir dikkate almakla beraber, vaadlerin sorgulayıcı ve takipçisi olmak her vatandaşın görevidir.
Ancak MÜSİAD Van şube olarak nezaket kuralları çerçevesi ve çözüm yollarına katkı sunma gayretiyle  yapılan vaatlerin kazanan aday için seçim sonrası bu halk ve esnaf adına takipçisi olacağımızı belirtir bu seçimin öncelikle ülkemize ve özelde ilimize hayırlı olmasını temenni ederiz.
NOT: Ülkemizde Belediyeciliği halkı önceleyerek hakkıyla yapan tüm mevcut ve geçmiş başkan ve ekiplerine de selam olsun.