Muradiye’deki ikinci şelaleye dikkat çektiler

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından başlatılan sosyal medya çalışmasında Van’ın Muradiye ilçesinde ikinci bir şelalenin olduğuna ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekildi.

MURADİYE 13.04.2022 10:49:52 0
Muradiye’deki ikinci şelaleye dikkat çektiler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Muradiye ilçesinde kamuoyu tarafından bilinen Muradiye Şelalesi dışında ilçeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ikinci bir şelale daha bulunuyor.  
Vangölü Aktivistleri Derneği başta olmak üzere son birkaç yıldır dağcılar ve doğaseverler tarafından gündeme getirilen şelaleye “Yaşar Kemal Şelalesi” ismi öneriliyor.

ŞELALE HAKKINDA

Söz konusu şelaleyle ilgili olarak Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından sosyal medyada tanıtım çalışması başlatıldı. 
Video tanıtımlı çalışmada, şelalenin Muradiye ilçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunduğu, karların erimesiyle birlikte akmaya başlayan şelalenin, yıl boyunca 3 aylık ömrü olduğu belirtiliyor.
Tanıtımda, seyirlik için en uygun zamanın Nisan ayı olduğu kaydediliyor. 

BUZUL TIRMANIŞI YAPILDI

35-40 metre arasında yüksekliğe sahip olduğu belirtilen tanıtımda, şelalede, Türkiye’nin önemli dağcıları ile bölgedeki yerel dağcılar tarafından buzul tırmanışı gerçekleştirildiği bilgisi de veriliyor. 

İSİM ÖNERİSİ

Vangölü Aktivistleri Derneği üyelerince ve farklı kullanıcılar tarafından farklı sosyal medya platformlarında paylaşılan tanıtım videosunda ve tanıtım metninde şelaleye Van doğumlu olan ünlü romancı Yaşar Kemal adının verildiği de hatırlatılıyor. 
İsim önerisiyle ilgili, “2019 yılında Van Gölü Aktivistleri tarafından Van'ın Muradiye ilçesinde doğan edebiyat üstadı Yaşar Kemal’in adının verilmesi önerildi.” ifadesi yer alıyor.

Haber: Adil Harmancı