Müdür Görentaş'tan çiftçilere ÇKS uyarısı…

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Vanlı çiftçilere ÇKS uyarısında bulunarak, başvuruları 1 Eylül itibariyle başladığını ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edeceğini söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIK 4.09.2023 13:37:00 0
Müdür Görentaş
Tarih: 04.09.2023 13:44

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Vanlı çiftçilere ÇKS uyarısında bulunarak, başvuruları 1 Eylül itibariyle başladığını ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edeceğini söyledi. Müdür Görentaş, ÇKS başvurularının, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini vurguladı.

Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerektiğini söyledi.

Müdür Görentaş, Vanlı üreticilerin ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu yerdeki il ve ilçe müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden yapabileceğini, e-Devlet Kapısı'nda başvuru imkânından, geçmiş yıllarda ÇKS'ye kayıtlı olan ve arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabileceğini ifade etti.

2024 üretim yılı ÇKS başvurularının 1 Eylül Cuma günü itibariyle başladığını söyleyene Müdür Görentaş, 2 Ocak 2024 günü mesai bitimine kadar devam edeceğini söyledi.

Müdür Görentaş, ilk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin ise il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerektiğini vurguladı.

Konuyla alakalı Vanlı çiftçilere uyarılarda bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayacak olup, 02.01.2024 tarihinde sona erecektir. 2023 üretim yılında ÇKS başvurusu olan ve beyanlarında herhangi bir değişiklik olmayan üreticilerimiz 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabileceklerdir. Ayrıca dileyen üreticilerimiz ÇKS'ye kayıtlı oldukları İlçe Müdürlüklerimize gelmek suretiyle de, 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını yapabilme imkânına sahiptirler. Tarımsal destekleme ödemelerinden faydalanmak  (fındık alan bazlı gelir desteği, mazot ve gübre desteği v.b.) için mutlaka ÇKS kaydı gerekli olduğundan dolayı, tüm üreticilerimizin; 01.09.2023 ile 02.01.2024 tarihleri içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden veya İlçe Müdürlüklerimize gelerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ