Milliyetçiler zafer nidası savururken, HDP’nin stepnesi DBP hazır!

Parti kapatmaların çözüm olmadığını anlamayanlar ve bundan rant elde etmek isteyen kesimler HDP’nin kapatılması için MHP öncülüğünde harekete geçti. HDP ise stepnesini hazırda tutuyor Demokratik Bölgeler Partisi…

SİYASET 17.03.2021 23:00:40 0
Milliyetçiler zafer nidası savururken, HDP’nin stepnesi DBP hazır!
Tarih: 01.01.0001 00:00

PKK’nın GARA katliamıyla birkez daha tavan yapan “HDP kapatılsın, sorun çözülsün!” anlayışı MHP tarafından Cumhur İttifakına dayatılırken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin harekete geçip, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında "HDP’yle hesaplaşmadan 'PKK’yı bitirdik, yok ettik, mahvettik.' diyemeyiz. Bu itibarla HDP’nin kapatılması elzemdir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı inanıyorum ki gereğini yapacaktır." Diyerek savcıyı göreve çağırıyordu.

BBP lideri Mustafa Destici, Bahçeli’ye "HDP yüzde 100 kapatılmalıdır" şeklinde destek veriyordu.

Kaostan beslenen Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de HDP kapatılsın korosuna tam destek veriyordu.

AK Parti, parti kapatmalarına karşı olduğunu çeşitli vesilelerle açıklamış ve HDP’nin kapatılmasını değil cezaların suç işleyen kişilere verilmesini, partinin hazine yardımından mahrum bırakılmasını daha uygun buluyordu.

saliheaydeniz.jpg

Parti’nin kapatılma konusuna HDP dünden hazır durumda bu amaçla kurulan DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) kurulmuş HDP’den geçişler yapılmaya başlanmıştı bile.

HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’in HDP’den istifa ederek DBP’nin eş genel başkanlığına getirildi.

AK Parti, parti kapatma konusunda MHP’nin milliyetçi kulvarına girerse bir sonraki talebin “Andımız” olacağını ve özgürlükler konusunda birçok kazanımın heba edileceğini görmelidir.

 “Devlet kanunları uygular, sonuçlarla ilgilenmez” söyleminin geçmişten bugüne PKK’ya müzahir Kürtçü hareketi ne oranda büyüttüğüne dair kapatılan partilerin tarih ve artan oy oranlarına bakarak rahatça görülecektir.

PKK’nın çaptan düşürüldüğü ve buna bağlı olarak HDP’nın provokasyon ve kaos üretemeyecek kadar kuşatıldığı bir vasatta parti kapatma seçeneği bir dizi milliyetçi-devletçi duyguları coşturabilir. Lakin bunun Türkiye’ye yarardan çok zarar verdiği biraz tarih bilgisi olan görecektir.