Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), “Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma” buluşmaları kapsamında Van’da toplantı düzenleyecek. MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, “Terörsüz Türkiye” vizyonunun kamu vicdanında güçlü bir karşılık bulduğunu belirterek, bu hedefin yalnızca bir güvenlik politikası değil, aynı zamanda bir medeniyet vizyonu olduğunu söyledi.
Güngöralp, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlattığı “Terörsüz Türkiye” vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, bu vizyonun milletin huzur ve güvenliği açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Toplumun her kesiminden büyük destek gördüğünü ifade eden Güngöralp, “‘Terörsüz Türkiye’ toplumun vicdanıyla örtüşüyor” dedi.
Genel Başkan Bahçeli’nin “Terörsüz Türkiye” vizyonunun sadece partinin değil, tüm milletin bekası için önemli bir adım olduğunu belirten Güngöralp, “Kırk yılı aşkın süredir milletimizin huzurunu bozan, devletimizin kaynaklarını tüketen terör belasının artık son bulması gerektiğine yönelik toplumsal irade, Sayın Genel Başkanımızın isabetli tespitleriyle örtüşmektedir. MHP yalnızca bir siyasi parti değil, milletin tarihinden ve irfanından beslenen bir medeniyet davasının temsilcisidir” ifadelerini kullandı.
MHP’nin devlet-millet kaynaşmasının, iç barışın ve toplumsal dayanışmanın teminatı olduğunu aktaran Güngöralp, “Bugün de bu rolümüzü büyük bir sorumlulukla sürdürüyoruz. Genel Başkanımızın ‘21. Yüzyılda Lider Ülke Türkiye’ ülküsünü gerçekleştirme yolunda attığı her adım, milletimizin geleceğine yön vermektedir” diye konuştu.
Türkiye’nin küresel ölçekte yeni bir kuşatma planıyla karşı karşıya olduğunu belirten Güngöralp, bu tehdidin yalnızca sınır güvenliğiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda iç huzur ve milli birlik üzerinde de etkili olduğunu söyledi. MHP’nin bu tehlikeleri erken fark ettiğini ifade eden Güngöralp, “Cumhur İttifakı'nın temelinde yatan ruh; içeride terörle, dışarıda ise emperyalist planlarla mücadeleyi esas almaktadır. Bu bağlamda ‘Terörsüz Türkiye’ hamlesi, yalnızca bir güvenlik politikası değil, aynı zamanda bir medeniyet vizyonudur” dedi.
Bölgesel Buluşmalar Van’da Yapılacak
MHP’nin “Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik” ana temasıyla sürdürdüğü bölgesel buluşmalar kapsamında, 81 ili kapsayacak şekilde 9 bölgede “Terörsüz Türkiye İçin Millî Birlik ve Dayanışma Buluşmaları” gerçekleştirilecek. Van’ın da içinde bulunduğu bölgesel toplantı 6 Eylül 2025 Cumartesi günü Kars, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Muş, Siirt ve Şırnak illerinin katılımıyla Van’da yapılacak.
Güngöralp, “Bizler MHP Van teşkilatı olarak bu toplantıya en güçlü katılımı sağlamak, Vanlı hemşerilerimizin milli birlik çağrısına öncülük etmek için tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şehit ve gazi derneklerimizden sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlarımızdan meslek odalarımıza kadar her kesimi bu büyük buluşmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.