Meteoroloji'den 9 ile yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışları hakkında açıklama yaptı. Milyonların beklediği kar yağışı Mart ayında da devam ediyor.

METEOROLOJİ 1.03.2021 18:06:54 0
Meteoroloji'den 9 ile yoğun kar yağışı uyarısı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

"Kar yağacak mı?" soruları Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla cevap buldu. Özellikle kuraklıkla mücadele için önemli olan kar ve yağmurlar vatandaşın umutla beklemesine neden oldu.

Milyonların İstanbul'a beklediği kar yağışının kısa süre içinde gelip gelmeyeceği yanıtlandı. İstanbul'a kar yağacak mı?

Foto - Marmara ve Karadeniz'de soğuk havaların etkili olacağı bir hafta beklenirken, kar yağışı merak konusu oldu. Mart ayının gelmesiyle Doğu Anadolu'da başlayan kar yağışı, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışı etkili oluyor. Erzurum'da gece başlayan ve aralıklarla yağan kar, kent merkezini beyaza bürüdü.

Marmara ve Karadeniz'de soğuk havaların etkili olacağı bir hafta beklenirken, kar yağışı merak konusu oldu. Mart ayının gelmesiyle Doğu Anadolu'da başlayan kar yağışı, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışı etkili oluyor. Erzurum'da gece başlayan ve aralıklarla yağan kar, kent merkezini beyaza bürüdü.


Foto - Mart ayı yurdun bir bölümünde güneşle gelirken, Doğu'da karla devam ediyor. Mart'ın 2'sinde ise kar yağışı Doğu'da sadece Hakkari, Bitlis ve Van'da sürecek. Batı'ya dönecek olan kar yağışı Kastamonu, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Burdur, Isparta, Muş ve Bolu'da etkisini artıracak.

Mart ayı yurdun bir bölümünde güneşle gelirken, Doğu'da karla devam ediyor. Mart'ın 2'sinde ise kar yağışı Doğu'da sadece Hakkari, Bitlis ve Van'da sürecek. Batı'ya dönecek olan kar yağışı Kastamonu, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Burdur, Isparta, Muş ve Bolu'da etkisini artıracak.


Foto - Mart'ın 4. gününde Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artış gösterecek. Bazı illerde yağmur yağışı görülse de kar yağışlarının biteceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 81 ilin hiçbirinden kar yağışı beklenmiyor.

Mart'ın 4. gününde Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artış gösterecek. Bazı illerde yağmur yağışı görülse de kar yağışlarının biteceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 81 ilin hiçbirinden kar yağışı beklenmiyor.


Foto - Kar ve yağmur yağışlarıyla başlayan Mart ayının ilk haftası güneşli hava ile bitecek. Özelikle yurdun Doğu bölümü tamemen güneşle tanışacak. Batı'da ise hava parçalı bulutlu olacak. Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de de vatandaşlar güneşli havanın tadına varacak.

Kar ve yağmur yağışlarıyla başlayan Mart ayının ilk haftası güneşli hava ile bitecek. Özelikle yurdun Doğu bölümü tamemen güneşle tanışacak. Batı'da ise hava parçalı bulutlu olacak. Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de de vatandaşlar güneşli havanın tadına varacak.

Soğuk havanın etkisiyle çatılarda buz sarkıtları oluştu. Belediye ekipleri, yollarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yürütüyor. Ardahan ve Kars ise gece etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Cadde ve sokakların bembeyaz olduğu Ağrı'da da, Ağrı-Van, Ağrı-Erzurum ve Ağrı-İran kara yolunda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları 123. Şube Şefliği ve belediye ekipleri, sorumluluk alanındaki yollarda karla mücadele çalışması başlattı.

Foto -