Memduhoğlu: Televizyonun aşırı izlenmesi zararlı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu ‘Teknoloji kullanımı, tehlikeler ve önlemler’ adı altında yaptığı konuşmada, özellikle günümüzde televizyonun sürekli açık olduğunu ve aşırı izl

VAN 23.02.2017 18:18:27 0
Memduhoğlu: Televizyonun aşırı izlenmesi zararlı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından Ortaokul öğrencilerine yönelik ‘Değerlerimiz Geleceğimizdir’ değerler eğitiminin ilki düzenlendi.

 

   CEYLANİ, SON YILLARDAKİ GELİŞMELERİ ANLATTI

   Son yıllardaki gelişmelere değinen Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Eskiden okullarımız sobalıydı ısınmıyordu ve belki de öğretmen bile bulamıyorduk hatta tebeşir bile alamıyorduk. Şimdi okullarımız doğal gazlı pırıl pırıl ve etkileşimli akıllı tahtalarımız mevcut. İnternet her an hazır. Eskiden maddi durumu iyi olan velilerimiz kitaplarını alabiliyordu, ama şimdiki zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin projesi ile okullar açılmadan önce ders kitapları masaların üzerine bırakılıyor. Bizim bunun hakkını vermemiz gerekiyor değerli öğrenciler. Öğretmenlerimiz bu kadar emek veriyorsa sizler için sizler de bunun hakkını verip kardeşlerinize de iyi örnek olmanız lazım. Ben bu bağlamda bu projemizin ilk uygulamasını Koç ilköğretim okulumuzda gerçekleştiriyoruz ve projemizin güzelliklerle dolu olmasını ve hepinize üstün başarılar dilerim” dedi.

   Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu ise slayt sunumu eşliğinde ‘Teknoloji kullanımı, tehlikeler ve önlemler’ adı altında televizyon, telefon ve çocuk başlık altında öğrencilere bilgiler verdi.

 

   TELEVİZYONUN ZARARLARI ANLATILDI

   Memduhoğlu, televizyonun çok yaygın olduğunu ve çok izlendiğini ifade ederek, “Bir çocuk yılda 900 saatini okulda, 1500 saatini televizyon karşısında geçiriyor. Liseyi bitirene kadar 11.000 saati okulda, 18.000 ile 21.000 saati televizyon başında, 3-4 bin saati ise anne ve babasıyla geçiyor. Reklamlarda çocuklar kilitlenir çünkü hareketli ve kısa sürelidir. Beyin konudan konuya atlar hale gelir, uzun süre tek konuya odaklanamaz. Günde 2-3 saat TV beyin fonksiyonları uyuşur, tembelleşir ve sınavda dikkatini toparlayamaz. Gerçek hayatta da aktif olamaz Okul öncesi dönemde 2-3 saat TV seyrederse geç konuşma, konuşma geriliği, cümle kurmada zorlanma, göz teması kullandığı kelime sayısı sınırlı kalır ayrıca kaba ve argo konuşur. Kalitesiz Aile hayatı başlar. Sıcaklık, sohbet, paylaşım, dertleşme ve oyun hayatı biter aynı evde birbirine yabacı insanlar olur. Anne-babanın öğrettiği oyunlar geride kalır. Şiddet, duyarsızlaşma çok izlenen filmler şiddet içeriklidir. 14 yaşına kadar 100.000 şiddet, 8000 öldürme sahnesi izler. Öldürme-öldürülme olağanlaşır, başkalarının çektiği acı ve eziyete duyarsızlaşma düşmanlık duygusu gelişir. Teknoloji; korku, kaygı Tercihleri, yönlendirme, özenti, mutsuzluk, Kültürel erozyon yaratır. Çocuklar 14 yaşına kadar 18.000 cinsel içerikli sahne izler ve hayasızlık sıradanlaşır, Sapkın ilişkiler başlar, Sosyal hayatı sarsılır, sağlıksız beslenme ve görülmeyen sinsi tehlike olan subliminal mesajlar verir” dedi.

    Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, öğrencilere sosyal faaliyetlere katılmalarını söyledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi