Meclis, Roboski’de sorumlu bulamıyor!

uludere çıkmazda!

VAN 21.02.2013 11:39:36 0
Meclis, Roboski’de sorumlu bulamıyor!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Uludere İnceleme Alt Komisyonu Başkanı İhsan Şener, taslak raporu görüşmek için 28 Şubat’ta toplantı çağrısı yaptı

TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyonu Başkanı, AKP Ordu Milletvekili İhsan Şener, Uludere operasyonu ile ilgili olarak, “Bu, masumane bir güvenlik operasyonu ya da bir yanlışlık olmuş olabilir, bunu bilemeyiz” dedi.

“Raporun bu kadar uzamasını neye bağlayabiliriz?” sorusuna, Şener, şu yanıtı verdi:

“Bizim dışımızda, beklentiler yükseltiliyor, çabuklaştırılıyor. Halbuki burada, sanki Uludere olayını bütün sonuçlarıyla aydınlatacak bir rapor olacak algısı oluşturuldu. Bu algı yanlış bir algı. Bizim İnsan Hakları Komisyonu olarak, insan hakkı boyutu çerçevesinde olaya bakmak gerekiyor.

Elde ettiğimiz bilgi ve belgelerden, oradaki eksiklikler neyse, tabii ki onların bir kısmını da dile getiriyoruz. Ama tam çıplaklığıyla, ‘her şeyi bu rapor youtube halledecek’ beklentisiyle kamuoyuna sunulması doğru değil. O çerçevenin içinde kalması gerekiyor, biz de o çerçeve içinde raporumuzu tanzim etmiş olacağız.”

Şener, “Saldırı emrimi kimin verdiği raporda yer alacak mı?” sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

“Bunlar bizim işimiz değil. Bizim, elde ettiğimiz belgelerden böyle bir yargısal sonuca varmak imkanı yok. Biz her şeyi biliyor değiliz, belki bilmiyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler… Bu, masumane bir güvenlik operasyonu ya da bir yanlışlık olmuş olabilir, bunu bilemeyiz. Sınır bölgesindeki güvenlik birimlerine sınırdan geçişlerde vur emri vardır. Çünkü ülke güvenliği söz konusudur ve illegal bir giriş vardır. Dolayısıyla sınır ötesinden sınıra kadar gelmiş bir yapıya, müteyakkız durumdaki güvenlik güçlerinin bu tür bir operasyon yapması olağan karşılanabilir. Burasının terör bölgesi olması, PKK’nın geçiş bölgesi olması, orada ülke güvenliği ile ilgili olan insanların üst seviyede uyarılması ve müteyakkız olması, böyle çok acele, çok çabuk hareket etmelerine ve istenmeyen sonuçlara sebep olmuş olabilir.” dedi.

İhsan Şener, raporun Meclis Başkanlığı’na sunulduktan sonra kesinleşmiş olacağını ve ondan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Kaynak: T24