Mahsur kalan vatandaşların yardımına Büyükşehir, koştu

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kırsal ilçelerde etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası yolda mahsur kalan vatandaşların ve hastaların imdadına koştu.

VAN 5.01.2022 11:05:51 0
Mahsur kalan vatandaşların yardımına Büyükşehir, koştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri, bir tarafta kentte etkili olan kar yağışıyla mücadele ederken, bir taraftan da yollarda mahsur kalan vatandaşlar ve hasta vatandaşların imdadına yetişti.

Gece saat 00.30 sıralarında Özalp ilçesinden Gürpınar ilçesi Elaçmaz mahallesine gitmek isteyen iki öğretmen yolda etkili olan tipi nedeniyle mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ulaşan öğretmenler yardım istedi. Yoldan çıkan aracı kurtaran ekipler, öğretmenlere Elaçmaz mahallesine kadar eşlik etti. Yine gece saat 03.00 sıralarında Gürpınar ilçesi Karakoç ve Öveçli Mahalleri arasında yoldan çıkan otomobil ekiplerin yardımıyla kurtarıldı.

Muradiye ilçesine bağlı Sürüyol Mahallesi’nde ise gece saat 02.00 sıralarında rahatsızlanan tansiyon hastası 50 yaşındaki Fatma Cildan’ın yakınları 112 sağlık ekiplerinden yardım istedi. İlçede etkili olan tipi nedeniyle hastaya ulaşamayan 112 ekipleri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede ambulansa ulaşan belediye ekipleri 2 saatlik zorlu bir çalışmayla yaşlı kadına sağlık ekiplerini ulaştırdı. İlk müdahalesi evde yapılan hasta kadın Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.