'Kuraklık' konusu masaya yatırıldı

Van başta olmak üzere bu yıl kuraklık görülen 20 ilin Ziraat Odası başkanının katılımı ile video konferans yöntemiyle toplantı düzenlendi.

TARIM VE HAYVANCILIK 6.05.2021 14:25:47 0
'Kuraklık' konusu masaya yatırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl görülen kuraklığın üretime etkisi ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak kuraklığın görüldüğü illerin Ziraat Odası başkanlarıyla video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Aksaray, Amasya, Batman, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, İzmir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van Ziraat Odası başkanları katıldı.

KURAKLIK DURUMU AKTARILDI

Ziraat Odası başkanları kendi bölgesindeki kuraklık durumunu aktarırken, TZOB Başkanı Bayraktar, önümüzdeki hafta içerisinde bölgelerden gelecek bilgiler doğrultusunda kuraklığa ilişkin genel bir değerlendirme yapacağını söyledi.

RAPOR SUNULACAK

Toplantıya katılan Ziraat Odası başkanlarının önümüzdeki günlerde yapılan toplantı çerçevesinde bölgelerindeki son yağış ve arazi durumu ile sulamadaki problemleri rapor halinde TZOB Genel Merkezi’ne sunacağı belirtildi.

METEOROLOJİ ZİYARETİ

Bu arada Van Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Genel Sekreter Tayfur Kartal ile Yönetim Kurulu üyesi Alpaslan Kıran, Van Meteoroloji 14. Bölge Müdürü Atakan Çelebi'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde çiftçilerin zirai meteorolojiden daha çok faydalanmaları için görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

KURAKLIK KONUSU DA GÜNDEME GELDİ

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğüne yapılan ziyarette Van bölgesindeki kuraklık konusu da gündeme geldi.

Odanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Meteoroloji Müdürlüğünden aldığımız verilere göre, ilimizde son 6 aylık orta şiddette kuraklık olduğu görülmektedir.” bilgisine yer verildi.

YAĞIŞLAR NASIL SEYREDER?

Bu arada Van bölgesinde son günlerde yağan yağmurun, var olan kuraklık problemine ne ölçüde olumlu etkiden bulunacağı ve yağışların sürüp sürmeyeceği merak konusu.

Van’da yağışların devam etmesi halinde yeni bir değerlendirme gerekeceğinden Ziraat Odaları’nın da rapor oluşturma işini bir süre erteleyebileceği kaydedildi.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi