“Kültür Sanat Merkezi Projesi“ etkinliği.VİDEO İZLE..

Van Valiliğinin koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kültür Sanat Merkezi Projesi' kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

VAN 13.06.2014 17:12:45 0
“Kültür Sanat Merkezi Projesi“ etkinliği.VİDEO İZLE..
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından SODES’e sunulan “Kültür Sanat Merkezi Projesi” çerçevesinde eğitim ve öğretim etkinliğinin artırılması amacıyla 490 öğrenciye çeşitli dallarda eğitim verildi.

 

“Kültür Sanat Merkezi Projesi” etkinliğine Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, SGK Van İl Müdürü Mehmet Yüce, Van Defterdarı Mehmet Durusoy, DSİ 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, Van Maden Tetkik ve Arama Müdürü Ali Aydın ve öğrenciler katıldı.

 

Van İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ yaptığı açıklamada, “Kültür Sanat Merkezi Projesi” etkinliği kapsamında 490 öğrenciye ebru, resim, halk oyunları, bağlama, gitar ve keman derslerinin verildiğini söyledi.

 

“Amacımız kültürümüzü yaşatmak”

 

2013 yılı Ekim ayı itibariyle kursları vermeye başladıklarını söyleyen Aktuğ,  “Kurslarımız içerisinde ebru, resim, halk oyunları, bağlama, gitar ve keman vardı. Yıl süresince bu çocuklarımız kış demeden, kar demeden Cumartesi ve Pazar günleri bu etkinliklerimize katıldılar. Toplam 490 öğrencimizi bu projeden geçirmiş olduk. Bugün yıl süresince yapmış oldukları sergileri bizlere sergilemiş oldular. Ailelerini, velilerini  ve öğretmenlerini davet etmişler. Bizler de bu güzel çalışmaları yerinde görmek amacıyla geldik. Hakikatten yıl süresince çok güzel çalışmalar gerçekleştirilmiş, öğretmenlerini tebrik ediyorum. Emeği geçen her insana teşekkür etmek istiyorum. Amaç, kültürümüzü yaşatmak. İlerideki nesillere ulaştırmak, bunun yanı sıra, yeteneği olan öğrencilerimizi de kazanabilmektir. İlköğretim öğrencilerini liseye hazırlamak, lise öğrencilerini üniversiteye ve  güzel sanatlar bölümlerine hazırlamaktır.” diye konuştu.

 

“Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdık”

 

Yeteneği olan öğrencileri bu dönemlerde yönlendirilmesi gerektiğini belirten Aktuğ,  “Biz  de eğer bu kadarını başarabildiysek ne mutlu bize. SODES projemizi gerçekleşmekte, başta Sayın Valimiz olmak üzere, SODES’le birebir bir ilgili Vali Yardımcımız Sabri Bey’e, ve  SODES müdürümüze teşekkür etmek istiyorum. Her türlü maddi ve manevi desteği sundular. Bizler de bu çocuklarımızı yıl süresince kötü alışkanlıklardan alıp burada daha faydalı şeyler yapabilme anlamında toparladık. Şu an gerçekten çok güzel şeyler ortaya çıkarmışlar. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tür SODES projelerinin de önümüzdeki yıllarda devamını diliyorum. Şu anda 490 öğrencimiz bu projeden geçti. Keman, bağlama, gitar, resim, ebru ve halk oyunları derslerini gördüler.” ifadelerini kullandı.

 

“Kültür Sanat Merkezi Projesi” etkinliği, halk oyunları, resim ve ebru sergisi, enstrümantal dinletisi ve yapılan ikramlardan sonra sona erdi.