Kritik ekipman envantere giriyor: 'VAN KEDİSİ' Türk askerinin gücüne güç katacak!

ASELSAN, Van Kedisi Füzyon Silah Nişangahı Projesi kapsamında sona yaklaşıyor. Van Kedisi’nin, kısa süre içerisinde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulması bekleniyor.

VAN 12.09.2021 19:30:55 0
Kritik ekipman envantere giriyor: 'VAN KEDİSİ' Türk askerinin gücüne güç katacak!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir konsept çalışması olarak başlatılan ve geliştirme süreci için ASELSAN’ın öz kaynaklarından pay ayırdığı Van Kedisi Füzyon Silah Nişangahının; SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgiye göre, kısa süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri ile kolluk güçlerinin kullanımına sunulması hedefleniyor.

Foto - İlk kez IDEF’17 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilenen Van Kedisi için ASELSAN, halihazırda çalışmalarını Türk Silahlı Kuvvetleri ile koordinasyon içerisinde sürdürüyor.

İlk kez IDEF’17 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergilenen Van Kedisi için ASELSAN, halihazırda çalışmalarını Türk Silahlı Kuvvetleri ile koordinasyon içerisinde sürdürüyor.

Foto - Gece görüş sistemleri alanında ürettiği ürünler uzun yıllardır kullanılmakta olan ASELSAN’ın Van Kedisi adlı ürünü, termal ve gece görüş sistemlerinin füzyonunu yaparak farklı dalga boylarının avantajlarını kullanıcıya tek ekranda sunuyor. Sistem, bu iki teknolojiyi sayısal olarak birleştirerek hibrit bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Gece görüş sistemleri alanında ürettiği ürünler uzun yıllardır kullanılmakta olan ASELSAN’ın Van Kedisi adlı ürünü, termal ve gece görüş sistemlerinin füzyonunu yaparak farklı dalga boylarının avantajlarını kullanıcıya tek ekranda sunuyor. Sistem, bu iki teknolojiyi sayısal olarak birleştirerek hibrit bir görüntü ortaya çıkarıyor.

Foto - Bu sayede kullanıcıya; gece görüş dürbünlerinin detaylara hâkimiyet açısından sunduğu avantajlarla, termal silah dürbünlerinin ışıksız ortamda da görüntü oluşturma yeteneğini tek sistem üzerinden sağlamış oluyor.

Bu sayede kullanıcıya; gece görüş dürbünlerinin detaylara hâkimiyet açısından sunduğu avantajlarla, termal silah dürbünlerinin ışıksız ortamda da görüntü oluşturma yeteneğini tek sistem üzerinden sağlamış oluyor.

Foto - Farklı ışık bantlarındaki kıymetli bölgelerin bir arada gösterilmesi amacıyla görüntü kaynaştırma algoritmalarından faydalanan Van Kedisi’nin, aynı zamanda Geleceğin Askeri Projesi (CENKER)’ne de entegre edilmesi hedefleniyor.

Farklı ışık bantlarındaki kıymetli bölgelerin bir arada gösterilmesi amacıyla görüntü kaynaştırma algoritmalarından faydalanan Van Kedisi’nin, aynı zamanda Geleceğin Askeri Projesi (CENKER)’ne de entegre edilmesi hedefleniyor.

Foto - Van Kedisi projesiyle önümüzdeki dönemde önemli bir ihtiyacın karşılanmasının yanı sıra, ASELSAN’ın da optik füzyon nişangâhı yapabilen dünyadaki sayılı birkaç firma arasına girmesi sağlanacak.

Van Kedisi projesiyle önümüzdeki dönemde önemli bir ihtiyacın karşılanmasının yanı sıra, ASELSAN’ın da optik füzyon nişangâhı yapabilen dünyadaki sayılı birkaç firma arasına girmesi sağlanacak.

Foto - Van Kedisi çözümüyle ASELSAN, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından 2017 yılında düzenlenen 15’inci TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödül Töreninde, Büyük Firma Dalında Yaratıcı Fikir Ödülü’nü de almıştı.

Van Kedisi çözümüyle ASELSAN, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) tarafından 2017 yılında düzenlenen 15’inci TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödül Töreninde, Büyük Firma Dalında Yaratıcı Fikir Ödülü’nü de almıştı.

#8

Foto - Türkiye’nin 30 Yıllık Elektro-Optik Mükemmeliyet Merkezi… - Savunma Sanayii İcra Kurulunun 1992 yılında aldığı kararla, ASELSAN’a Türkiye’nin elektro- optik (EO) mükemmeliyet merkezi olma görevi verildi.

Türkiye’nin 30 Yıllık Elektro-Optik Mükemmeliyet Merkezi… - Savunma Sanayii İcra Kurulunun 1992 yılında aldığı kararla, ASELSAN’a Türkiye’nin elektro- optik (EO) mükemmeliyet merkezi olma görevi verildi.

#9

Foto - Teknoloji transferi yoluyla kazanılan kabiliyetlerin ardından, milli çözümler geliştirilmeye başlandı. Bu alanda kritik teknolojiler arasında bulunan kızılötesi mercek ve ayna prototip üretimine yönelik yatırımlar 2000’li yılların başında tamamlanarak sonraki yıllarda bu alanda önemli bir mesafe kat edildi. Yine bu tarihlerde ASELSAN’ın ilk özgün termal kamerası olan ASIR Termal Görüntüleme Sistemi geliştirildi.

Teknoloji transferi yoluyla kazanılan kabiliyetlerin ardından, milli çözümler geliştirilmeye başlandı. Bu alanda kritik teknolojiler arasında bulunan kızılötesi mercek ve ayna prototip üretimine yönelik yatırımlar 2000’li yılların başında tamamlanarak sonraki yıllarda bu alanda önemli bir mesafe kat edildi. Yine bu tarihlerde ASELSAN’ın ilk özgün termal kamerası olan ASIR Termal Görüntüleme Sistemi geliştirildi.

#10

Foto - Bugün itibariyle ise ASELSAN; tek er kullanımı, kara, hava ve deniz platformları için toplamda 120’den fazla EO sistem çözümü sunuyor.

Bugün itibariyle ise ASELSAN; tek er kullanımı, kara, hava ve deniz platformları için toplamda 120’den fazla EO sistem çözümü sunuyor.

#11

Foto - Bu ürünler, yurtiçi kullanıcıların yanı sıra takribi 40 dost ve müttefik ülkede de hizmet veriyor.

Bu ürünler, yurtiçi kullanıcıların yanı sıra takribi 40 dost ve müttefik ülkede de hizmet veriyor.