Tarih: 11.03.2020 11:27

Koronavirüse karşı alınması gereken önlemler nelerdir? Koronovirüs temas izolasyonu nedir? İzolasyon nasıl yapılmalı?

Facebook Twitter Linked-in

Peki; yeni tip koronavirüse karşı alınması gereken tedbirler nelerdir? Kovid-19 temas izolasyonu nedir, izolasyon nasıl yapılmalı? İşte, dünyayı teyakkuza geçiren virüs salgınına karşı alınması gereken tedbirler...

#2

Foto - Standart önlemler: Olası enfeksiyon tanısına bakılmaksızın, tüm hastalarda uygulanması gereken önlemlerdir.

Standart önlemler: Olası enfeksiyon tanısına bakılmaksızın, tüm hastalarda uygulanması gereken önlemlerdir.

#3

Foto - - Hastaya temas öncesi ve sonrası el hijyeni sağlanmalıdır. - Kan, vücut sıvısı (ter hariç), bütünlüğü bozulmuş deri ve mukoz membran ile temas riski varlığında kişisel koruyucu ekipman giyilmelidir. (eldiven, önlük, maske, göz/ yüz koruyucu) - Eldiven giymeden önce ve çıkartıldıktan sonra el hijyeni sağlanmalıdır. - İğneler kullanıldıktan sonra kapağı kapatılmamalı, ucu bükülmemeli (delici aletler dahil), delinmeye dirençli sarı kutulara atılmalıdır. - Kan ve vücut sıvıları ile kirlenen tekstil malzemeleri özel sızdırmaz torbalar içinde alandan uzaklaştırılmalıdır. - Personel ellerindeki tüm yara ve çatlakları pansuman malzemesi ile kapatmalıdır.

- Hastaya temas öncesi ve sonrası el hijyeni sağlanmalıdır. - Kan, vücut sıvısı (ter hariç), bütünlüğü bozulmuş deri ve mukoz membran ile temas riski varlığında kişisel koruyucu ekipman giyilmelidir. (eldiven, önlük, maske, göz/ yüz koruyucu) - Eldiven giymeden önce ve çıkartıldıktan sonra el hijyeni sağlanmalıdır. - İğneler kullanıldıktan sonra kapağı kapatılmamalı, ucu bükülmemeli (delici aletler dahil), delinmeye dirençli sarı kutulara atılmalıdır. - Kan ve vücut sıvıları ile kirlenen tekstil malzemeleri özel sızdırmaz torbalar içinde alandan uzaklaştırılmalıdır. - Personel ellerindeki tüm yara ve çatlakları pansuman malzemesi ile kapatmalıdır.

#4

Foto - Temas izolasyonu: Temas ile oluşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

Temas izolasyonu: Temas ile oluşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

#5

Foto - Odaya girişte: - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. (hasta ve/veya çevresi ile temas ihtimali) - Eldiven giyilmelidir. Odadan çıkarken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

Odaya girişte: - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. (hasta ve/veya çevresi ile temas ihtimali) - Eldiven giyilmelidir. Odadan çıkarken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

#6

Foto - Damlacık izolasyonu: Öksürme, hapşırma ve konuşma ile bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

Damlacık izolasyonu: Öksürme, hapşırma ve konuşma ile bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. Hasta tek kişilik odaya yatırılır.

#7

Foto - - Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. Hastaya 1 metreden daha yakın çalışırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Tıbbi maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. Hasta alanından ayrılırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hastadan en az bir metre uzaklaştıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

- Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. Hastaya 1 metreden daha yakın çalışırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Tıbbi maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. Hasta alanından ayrılırken; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hastadan en az bir metre uzaklaştıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

#8

Foto - Solunum izolasyonu: Solunum yoluyla bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. (kızamık, su çiçeği, yaygın zona, akciğer veya larenks tüberkülozu) Hasta mümkünse negatif basınçlı izolasyon odasında izlenmelidir.

Solunum izolasyonu: Solunum yoluyla bulaşabilecek hastalıklara karşı uygulanır. (kızamık, su çiçeği, yaygın zona, akciğer veya larenks tüberkülozu) Hasta mümkünse negatif basınçlı izolasyon odasında izlenmelidir.

#9

Foto - - Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. - Hastanın oda kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır. Hasta alanına girmeden önce; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. - Maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. - Eldiven giyilmelidir. Hasta alanından ayrılırken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hasta alanından çıktıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)

- Hastanın nakli gerekliyse tıbbı maske kullanması sağlanmalıdır. - Hastanın oda kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır. Hasta alanına girmeden önce; - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama) - Önlük giyilmelidir. - Maske kullanılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu kullanılmalıdır. - Eldiven giyilmelidir. Hasta alanından ayrılırken; - Eldiven çıkartılmalıdır. - Gözlük / yüz koruyucu çıkartılmalıdır. - Önlük çıkartılmalıdır. - Tıbbi maske çıkartılmalıdır. (hasta alanından çıktıktan sonra) - El hijyeni sağlanmalıdır. (alkol bazlı el antiseptiği ile el ovalama veya el yıkama)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —