Kış geldi balığa ilgi arttı

Van’da, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte balığa olan ilgi de arttı. Artan ilgi ile birlikte balık fiyatlarında da bir miktar artış yaşandı. Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, hem fiyat hem de lezzet olarak en fazla Van bal?

SİYASET 10.12.2018 10:46:59 0
Kış geldi balığa ilgi arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, soğukların başlamasıyla birlikte balıkçı tezgâhlarında müşteri hareketliliği yaşanırken, kış mevsiminin yüzünü göstermesiyle balıkçılarda hareketlilik daha da arttı.

Sabahın erken saatlerinde en erken açılan işyerleri balıkçılar olduğu gibi, en erken müşteri karşılayan da yine balıkçı esnafı.

Vatandaşlar sabahın erken saatlerinde balıkçı tezgâhlarına giderek, öğlen ya da akşam öğünleri için balık alışverişi yapıyor. 

TALEBE GÖRE 

İşyerlerinde balıkla beraber tüketildiği için her türlü yeşillik, turp ve limon da bulunduran balıkçılar, gelen müşterinin isteğine göre işlem yapıyor.

Bazı müşteriler için balık, içi temizlenerek hazırlanırken, bazı müşteriler de balığın fırında pişirilmesi talebinde bulunuyor.

Özellikle akşam öğünü için hazırlık yapan bu müşteriler, iş çıkışında siparişlerini alıp evlerinin yolunu tutuyor.

İLGİ FİYATA YANSIDI

Balığa olan ilgi ve masraflar, doğal olarak fiyat üzerinde de etkili oldu. 

Daha önce 5 TL olan Van Balığı fiyatı 7,5 TL’den satılırken, hamsi 10 TL, çinekop 20 TL, çupra 30 TL, somon 30 TL, levrek 30 TL, istavrit 12 TL, dil balığı 30 TL’den alıcı buluyor. 

EN FAZLA VAN BALIĞI İLGİ GÖRÜYOR

Van için günlük olarak satışa sunumu en garantili olan balıklardan en fazla tercih edileni ise, Van Balığı.

Van Gölü Balıkçılık sahibi Bülent Demir, hem fiyat, hem de lezzet olarak en fazla Van balığının tercih edildiğini söyledi.
Kış mevsiminin balık mevsimi olduğunu belirten Demir, “Kış geldi, artık balığın mevsimidir, bir de kırmızı et ve beyaz et fiyatlanınca insanlar bu nedenle de daha fazla balığa yöneliyor. Her çeşit balığı satın alıyorlar, ama en fazla da Van Balığı tüketiyoruz” dedi.

YOĞUNLUK İSTİHDAMA YOL AÇTI

Bu arada balığa olan yoğun talep, balıkçı esnafını önlem almaya da itti.

Balıkçılar, gelen müşterilerin taleplerini karşılayabilmek için, işyerindeki çalışan sayısını artırma yoluna gitti.

Bazı balıkçı esnafının işyerlerinde yaz aylarında bir çalışanla idare ederken, şimdi 5-6 çalışan bulundurmak zorunda kaldıkları öğrenildi.  
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: